Onsdag 17. oktober møtte flere av kommunens frivillige organisasjoner studenter ved Campus Drammen. Målet var å få flere studenter til å engasjere seg i frivillig arbeid.

Frelsesarmeen, Kreftforeningen, HÅP, Drammen Røde Kors ved både Fellesverket, BARK og Gatemegling, Drammen Sanitetsforening, Working Class Hero, Stiftelsen Blå Kors Drammen ved Barnas Stasjon, DNT Drammen og Omegn, Caritas St.Laurentius og kommunens Helse- og omsorgsdistrikt var til stede.

Målet med møtet var å få flere studenter til å engasjere seg i frivillig arbeid. Men det ble også tid til å utveksle tanker og noen ideer til samarbeid mellom organisasjonene.

30 meldte seg

Godt over 30 meldte seg som frivillige. Og de fikk en «I <3 Drammen»-t-skjorte.

Den første studenten som meldte seg til tjeneste
BILDE: Den første studenten som meldte seg til tjeneste for frivilligheten.

Møteplassen kom i stand gjennom et samarbeid med Universitetet, Studentdemokratiet og Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge, Drammen Frivilligsentral, frivillighetskoordinator og Frivillighet Norge.

Studentdemokratiet stilte med popkorn.

To studenter fra Studentdemokratiet delte ut popkorn
BILDE: Studentdemokratiet delte ut popkorn.

Raus

I forbindelse med markering av verdensdagen for psykisk helse, holdt Eirik Lundblad også et gratis inspirasjonsforedrag om å være raus, både med seg selv og andre. Og det er jo nettopp det frivillighet handler om.

Frivillighet Norge har laget denne videoen om det å være student og frivillig:

Vil du bli frivillig?

frivillig.no ligger det nå 79 konkrete og spennende frivillighetsoppdrag i Drammen, så det er ta en kikk om det er noe som passer for deg også?