I et rom med hageutsikt står det brett med forfriskende drikke og frukt. Ett av rommene i Fjell bo- og servicesenter er gjort om til trimrom og vil etter hvert bli fylt med treningsapparater.

Nå er det fylt med forventningsfulle og treningsivrige kvinner og menn, som bor i nærheten av bo- og servicesenteret.

Full konsentrasjon når styrke- og balansetrening gjennomføres. Armene fram og tilbake. Fram og tilbake.
BILDE: Full konsentrasjon når styrke- og balansetrening gjennomføres. Armene fram og tilbake. Fram og tilbake. Alle foto: Birgitte Simensen Berg

Sosialt treningstilbud

− Balanse- og styrketrening er viktig hele livet, og eldre som driver med slik trening blir både sterke og trygge. Noe som igjen forebygger fall og gjør at man opprettholder funksjonsnivået, sier fagrådgiver Elin Juterud, og ønsker velkommen til treningstime med fysioterapeut Ingrid. Trimtilbudet er et samarbeid med Forebyggende helseteam.

− Vi har trimgruppe for beboerne på mandag og nå starter vi styrke- og balansetrening hver torsdag klokka 13.00-14.00 for hjemmeboende eldre. Og alle er hjertelig velkomne til gratis trening med instruktør. Ta med vannflaske og gode sko og kom! oppfordrer Juterud.

− Vi har tenkt på et slikt tilbud lenge, da folk ønsker å bo lengst mulig hjemme, sier Marit Moen i Forebyggende helseteam, og legger til:

− Fjell manglet et slikt treningstilbud, og nå er vi i gang med et enkelt treningsopplegg med øvelser som er bra for balansen – og det skal være morsomt og sosialt. Og alt foregår i eget tempo og så lar vi veien bli til mens vi trimmer.

Styrke og balansetrening gruppe
BILDE: Trening gir både styrke og sosialt samvær. Og mens musklene blir stramme, sitter latteren løst.

Positivt nærmiljøtiltak

− Jeg har gått 10 år på Akropolis, men etter hvert ble det litt tungvint å komme seg til sentrum. Nå har jeg lyst til å prøve dette tilbudet som er i nærheten av der jeg bo på Austad Skog, sier 88-årige Inger Berg-Nilsen, og beveger føttene opp og ned. Kjell Martin Sveen (80) fra Galterud tar også fotøvelsene. Foten ned på hælen og så fram på tå. Fram og tilbake, og etter hvert merker man det i leggen.

− Jeg har også gått på trening i sentrum, men dette tilbudet virker forlokkende på meg. Så derfor er jeg her, sier en blid Sveen.

− Kjenner at jeg nå blir varm. Ja, dette gjør godt, sier ei av trimerne, og svinger armene fram og tilbake. Fram og tilbake.

styrketrening med Inger og Kjell Martin
BILDE: Inger Berg-Nilsen og Kjell Martin Sveen gleder seg til én times trim i sitt nærområde, da de bor på Austad Skog og Galterud.