I dag åpnet Drammens nye kollektivknutepunkt på Bragernes torg til hornmusikk, taler, musikk og felles Kollektiv frokost. Et nytt, oppgradert torg er klart til bruk.

Tore Opdal Hansen og Roger Ryberg.
BILDE: Tore Opdal Hansen og Roger Ryberg åpnet det nye torget.

- Det er veldig hyggelig å være med på åpninger. Det betyr at vi har gjort noe. Og her på Bragernes torg har vi i samarbeid med fylkeskommunen investert over 100 millioner kroner i å få et helt nytt kollektivknutepunkt, sa Tore Opdal Hansen.

- Det er en stor dag. Dette har vi ventet på og det er deilig at det nå er ferdig, tilføyde fylkesordfører Roger Ryberg før de to gjorde seg klare til å entre scenen for den offisielle åpningen.

Dette har blitt gjort på torget

Folksom kollektiv frokost

Allerede fra klokken 07.00 kom det et jevnt sig med mennesker som satt seg ned for å ta en kollektiv frokost på den nye delen av Bragernes torg. Det var både politikere, mennesker fra Drammens næringsliv, skoleelever på vei til skolen og folk på vei til jobb. Langbordet var fylt med ferske rundstykker, pålegg, juice, kaffe og makroner – dandert som en buss.

En av dem som hadde et ekstra stort smil om munnen fredag morgen var administrerende direktør i Brakar Terje Sundfjord.

- Det er veldig godt å være tilbake på Bragernes torg. Nå vi kan avvikle trafikken her igjen –  og det på et oppgradert torg. Nå er det mye enklere for alle trafikantgrupper å komme seg fram på torget, sa Terje Sundfjord med et smil.

Folk koste seg med gratis frokost ved langbordene
BILDE: Mange koste seg med kollektiv frokost under åpningen.

Ikke bare for buss

Etter musikalsk innslag til frokosten holdt ordfører Tore Opdal Hansen og fylkesordfører Roger Ryberg sine åpningstaler.

- Med dagens åpning av siste utbyggingsfase av Bragernes kollektivknutepunkt her på nedre Bragernes torg har vi fullført en rehabilitering vi startet på for mer enn 15 år siden, da øvre og deler av midtre Bragernes torg ble rustet opp. Den siste etappen av utbyggingen, har nå pågått i ett år, sa Opdal Hansen.

Han sa videre at den gamle holdeplass-strukturen ikke ville holdt mål når busstilbudet skal øke så kraftig, derfor måtte man ha et nytt kollektivknutepunkt.

- Men nedre torg skal ikke bare ha plass til bussene. Drosjene vil selvsagt fortsatt ha sin plass her, og MC-folket skal fortsatt ha sin «Kubikken», om enn på et litt annet sted enn før. Det er tilrettelagt for handicap-parkering og syklistene har også fått sin område her. Det er lagt opp til brede fortau for fotgjengerne, og det er satt av litt tumleplass rundt forretningene, kioskene og utestedene her.

Ordføreren trakk også fram alle som måtte takkes på en dag som denne.

Viktig og nyttig samarbeid

- Det ser ut som om ordføreren og jeg har hatt samme taleskriver, så jeg skal ikke gjenta alle de gode poengene, sa Roger Ryberg før han gratulerte alle med det nye kollektivknutepunktet.

- Meningen med det hele er at man ønsker at flere skal bruke kollektivtrafikken i framtiden, det er derfor vi har lagt så mye penger i dette.

Ryberg takket også alle som har stått bak det nye kollektivknutepunktet. For veldig mange har jobbet sammen for å få det til. Og samarbeid er viktig poengterte han.

- Så vil jeg takke alle som har vært tålmodige med oss. Så kjære alle sammen, gratulerer med dagen. Bruk kollektivtrafikken!

Den første bussen som svingte seg inn på det nye torget var lastet med musikere fra Drammen Glassverk Musikkorps. Korpset spilte for alle de fremmøtte på frokosten.

Her finner du din buss