Grunnen til at det ikke kan legges is på øvre Bragernes torg er feil på kjøleanlegget. All saltlake, som sørger for frysing av kunstis, har lekket ut i grunnen. Saltlakelekkasjen gir ingen miljøskade.

Snølagt Torgisen
BILDE: Snøen ligger nå på Torgisen, som dessverre ikke kan friste med stålblank is på grunn av lekkasje i kjøleanlegget. Kommunen jobber for fullt for å få rettet opp feilen, slik at det igjen kan yre av skøyteglade små og store på isen. Alle foto: Birgitte Simensen Berg

Drammen kommune arbeider nå med å finne og utbedre feilen. Det viser seg at kunstisbanen i Spikersuppa i Oslo har samme kjøleanleggsfeil.

Per dags dato vet Drammen kommune ikke når skøyteinteresserte kan bruke Torgisen, men håper at det ikke er lenge før kunstisen på torget igjen lokker med stålblank is.

Bragernes torg julepyntet og Torgisen islagt
BILDE: Bragernes torg er julepyntet, og her lokker Torgisen med blank og flott is. Målet er at det snart er is igjen på Øvre Bragernes torg.