Beboerne i Bergstien 23, Engene 100, Kniveveien 64 og Svaleveien 7 mottok torsdag 8. november velfortjent heder, messingplakett og diplom fra Selskabet til Drammens Forskjønnelse og gavn.

Vakre hager Engene 100 prisvinner
BILDE: Engene 100 er ett av fire hageanlegg som i år fikk Vakre hagers pris. Alle foto: Birgitte Simensen Berg

Hageanlegg til glede for andre

Juryen fikk i år 11 anlegg til vurdering, foreslått av naboer og forbipasserende.

Det er foretatt to befaringer av jurymedlemmene fra Selskabet til Drammens Forskjønnelse og gavn, én på våren og én på høsten.

– Juryen er imponert over årets prisvinnere og det arbeidet de har lagt ned, gjennom mange sesonger – ikke bare til egen fornøyelse, men også til glede for andre.

Juryen prioriterer anlegg hvor hus og hage framstår helhetlig og harmonisk. Det er en viktig forutsetning at anlegget er godt synlig fra offentlig vei, slik at også naboer og forbipasserende kan glede seg over anleggene, sier formann Arne Finn Solli i Selskabet til Drammens Forskjønnelse og gavn.

Vakre hagers prisutdeling til Aksjøberg i Bergstien
BILDE: Beboere i Bergstien 23, Engene 100, Kniveveien 64 og Svaleveien 7 får velfortjent pris for sine hageanlegg, og her blir Louise og Tore Aksjøberg i Bergstien 23 gratulert av ordfører Tore Opdal Hansen og Arne Finn Solli fra Selskabet til Drammens Forskjønnelse og gavn.

Ordfører Tore Opdal Hansen har den store glede av å gratulere og lese opp begrunnelsene for at hageanleggene som ligger på Bragernes, Brakerøya, Åskollen og Konnerud får hageprisen for 2018. Og i tur og orden kommer prisvinnerne opp for å motta messingsplakett og diplom: Louise og Tore Aksjøberg, Eierseksjonssameiet Engene 100, Eva og Arne Svensson, Bodil Bjanes og Thomas Larsen.

Vakre hager 2018 juryens-vurdering.pdf

Vakre hagers prisvinnere samlet i storstua
BILDE: Årets prisvinnere for sine vakre hager samlet sammen med ordfører Tore Opdal Hansen og formann Arne Finn Solli fra Selskapet til Drammens Forskjønnelse og gavn.

Oppussing av musikkpaviljongen på Ulvekula

Støperimusikken mottok 25 000.- kroner fra Forskjønnelsen til oppussing av Drammens Jerns Musikkorps paviljong på St. Hansberget/Ulvekula.

Paviljongen ble bygget i 1911. I1936 bevilget kommunen hele 5000 kroner til å bygge ny paviljong på St. Hansberget, som ble tatt i bruk 1. mai 1938.

Støperimusikken pusset opp paviljongen på dugnad tidlig på 80-tallet, men den har de siste årene stått og forfalt. Nå er paviljongen igjen pusset opp mye takket være sponsorhjelp og –midler: blant annet malermester Buer. Firmaet trengte et fasadeprosjekt for sine lærlinger, som har fått arbeide med rehabilitering, fasadearbeider, prosjektledelse med mer.

Det kommer dekorasjon på paviljongens forside laget av graffitikunstner Eric Ness Christiansen. Brukervennligheten i publikumsområdet får et stort løft med dagens gave på kroner 25 000,-, som skal gå til benker og blomsterkasser i parken ved paviljongen.