Bli frivillig i kommunen

Som frivillig kan du være et medmenneske, en viktige ressurs og bidra til å gjøre dagen litt bedre for andre mennesker. Du vil også få oppfølgning og invitasjon til felles treff eller kurs for frivillige.

Her er noen av aktivitetene som vi i kommunen gjerne ønsker samarbeid med frivillige om:

Å være turvenn er en fin mulighet til å få frisk luft og en god samtale. Det er mange steder i byen du kan være en turvenn, se oversikten under:

Ønsker du å bidra til av byens seniorer skal bli sterkere og stødigere, samtidig som du selv får trim og sosialt samvær?

En sykkelpilot får først opplæring i å sykle med rickshaw-sykkel, eller sykkel-taxi om du vil. Syklene har elektrisk motor, og det er plass til en eller to passasjerer. Som sykkelpilot bidrar du til en fantastisk opplevelse for passasjeren(e), samtidig som du selv får litt trim og frisk luft. Det finnes sykler på disse stedene:

 

Er du interessert i litteratur, og kunne tenke deg å lese for en liten gruppe som også er glad i en god bok eller historie? Da vil vi gjerne komme i kontakt med deg:

 

 

En ledsager/besøksvenn kan komme på besøk eller være med på en aktivitet. Det kan være å gå på teater eller på kino, til biblioteket eller bare møtes for en kopp kaffe og en prat. Vi er også glad for samarbeid med ledsagere som kan følge til tannlege, lege eller andre avtaler. Ta kontakt med en av disse virksomhetene:

 

Hva er vel bedre enn duften av nystekte vafler eller hjemmebakst? Vil du være med å stelle i stand til hyggelige matlaging sammen med eller for andre, så ta kontakt med en av disse:

 

Liker du å stå opp om morgenen og har lyst til å bidra til en god start på dagen for en liten gruppe av våre beboere? Oppgaven går ut på å dekke på og å ha tid til en prat og koselig samvær rundt bordet fra ca. kl.9 - 11 på dager som passer for deg. 

Har du grønne fingre? Da vil vi gjerne høre fra deg! Vi har grønne oaser, blomsterbedd og sansehager som trenger omsorg i løpet av sommerhalvåret. Ta kontakt med ett av disse stedere:

 

 Har du lyst til å holde en liten konsert, fortelle om et spennende tema, vise en film eller på annen måte bidra til en god kulturopplevelse? Som kulturvert kan du være med å legge tilrette for små arrangementer. Ta kontakt, så avtaler vi nærmere.

Vil du være med å arrangere dataspill-treff for seniorer? Vi bruker stor TV-skjerm og kobler opp til for eksempel Bowlingspill via x-boks. Ta kontakt med:

Har du lyst til å hjelpe til med hyggelige generasjonsmøter? Du kan være med og lage i stand enkel mat for skoleelever, hjelpe til med lekser og bidra til en trivelig stund for både unge og eldre. Ta kontakt med: 

Hvis du har andre ideer eller innspill til aktiviteter som du eller en forening/lag har lyst til å gjøre i samarbeid med kommunen, ta kontakt med en av kontaktpersonene eller frivillighetssentralene.