På FNs internasjonale frivillighetsdag den 5. desember, deles Drammens frivillighetspris ut. Prisen er med på å vise det engasjementet som ildsjeler eller grupper av mennesker legger ned for andre. Prisen bidrar til å synliggjøre frivillighetens verdi gjennom å løfte fram gode eksempler på frivillig innsats.

Hvem får prisen?

Prisen deles ut til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe som med sine ideer og sitt pågangsmot har bedret trivsel og livskvalitet for andre, samt bidratt til et mer åpent, aktivt og trygt samfunn. Prisen kan gis basert på frivillig innsats over lengere tid eller i et tidsavgrenset prosjekt. Frivillig innsats innebærer at aktiviteten skjer uten at det utbetales lønn.

Hvordan nominerer jeg noen?

Du kan tipse om hvem som gjør en ekstra god og frivillig innsats i Drammen. Send inn ditt forslag til person, organisasjon eller gruppe: 

Trenger du hjelp med å sende inn ditt forslag? Ta gjerne kontakt med Drammen frivilligsentral på tlf. 900 75 399 eller e-post

Frist for forslag er 20. oktober 2019

Hva skjer etter nominasjonsfristen?

Etter nominasjonsfristen er gått ut vil juryen plukket ut ni finalister. Målet er å finne kandidater som viser bredden, kraften og det store mangfoldet av engasjement som finnes i lokalsamfunnet vårt.

Juryen består av:

  • Kjell Arne Hermansen (Høyre)
  • Arild Østeby (Frp)
  • Sølvi Brandt Bestvold (Ap)
  • Hein Lindquist (Kulturforum)
  • Geir Skinnes (Drammen idrettsråd)
  • Liv Marit Børstad (Kirkens Bymisjon)
  • Martine Teigen (Ung leder)

Drammen kommune sender sin vinner inn som kandidat til den nasjonale frivillighetsprisen det påfølgende året.

Tidligere prisvinnere

Drammen sanitetsforening vant frivillighetsprisen for 2018.

Her finner du en oversikt over tidligere vinnere av prisen.