Kultur for eldre. Kulturoasen ønsker å gi glede og gode opplevelser i hverdagen til eldre i Drammen kommune, hovedmålgruppen er beboere på byens bo- og servicesentre.

Kulturoasen gir i løpet av et år gitt bortimot 155 opplevelser av bred karakter.

Høsten 2019 får byens bo og servicesentre besøk av følgende turnéer:

 • Tore Halvorsen fra Ole Ivars i uke 35 og 36:

  Etter hele 30 år på scenen med Ole Ivars ble det i november 2018 kjent at Tore Halvorsen gir seg som vokalist i bandet.  Men Tore slutter selvfølgelig ikke med musikken og i 2019 gjør han eksklusive konserter for eldre basert på sin fantastiske karriere i Ole Ivars. Vi lover stor stemning, og en real tur ned memory lane, når Tore byr på kjente og kjære hits som «Englarna fans», «En vår vera som en er», «Nei, så tjukk du har blitt» osv. Kanskje får vi også levert andre legendariske svensktoppar? Her er ikke veien fra vemod til latter lang!

 • På sangens vinger m/Åsmund Reistad i uke 40 og 42:

  Åsmund Reistad er en erfaren visesanger som i tillegg til Django Reinhardt og stringswing, byr på norske favorittene fra Lillebjørn Nilsen, Vidar Sandbeck og Erik Bye. Publikum får høre kjente og kjære viser formidlet med nærhet, innlevelse og humor. Åsmund er i tillegg en meget dyktig folkemusikkgitarist, og dette vil han også gi eksempler på i løpet av konserten.
 • En omsorgsfull dans m/Matilda Bosson, Linda Wardal og Ragnhild Lien i uke 44 og 45:

  En ekte, nær og profesjonell danseforestilling som tar publikum med på en reise gjennom livets opp- og nedturer. Hvordan kan vi snu ensomhet og tristhet til glede og håp? Utøverne vil, gjennom dans akkompagnert av fiolin, beskrive hjelpsomhet og vennskapelig omsorg; vi er sterkere når vi står sammen.
  Forestillingen er tilegnet eldre mennesker og er tilrettelagt for å kunne bli fremført hvor som helst; på et kjøkken, en stue, eller et annet tilgjengelig sted på de eldres bosted. Gjennom dans og live-musikk av en fiolinist får publikum en fin og sterk kulturopplevelse, både visuelt og musikalsk. Forestillingen er 25 minutter, og avsluttes med kaffe og samtale med de eldre.

 • Med jul i alle hjerter m/Jan Kristian Hverven og Trond Akerø-Kleven i uke 48 og 49:

  O helga natt - Ingen jul uten Adams Julsång!
  Julen er for mange en spesiell tid; tid for refleksjon og ettertanke. Etter påtrykk fra publikum, får vi et gledelig gjensyn med sangeren Jan Kristian Hverven og pianist Trond Akerø-Kleven. Begge er fra Drammen, har gjestet Kulturoasen flere ganger tidligere og gleder seg til å skape gode musikkopplevelser og julestemning for beboere i Drammen kommune.
  Julesanger er rammen og gode historier er limet som binder konserten sammen.

 • Seniorkorpset Drammen

  Dette herlige og livsglade korpset består av både aktive og tidligere amatørmusikere, som har ønske om å benytte litt av pensjonisttiden til å spille. Seniorkorpset spiller for andres og egen glede! Vi setter opp 2 – 4 konserter i året med Seniorkorpset - fordeles på institusjonene etter tur.
 • Drammen i gamledager - Bydelene i bilder og film

  Foredragsturné i samarbeid med Drammen historielag. 

Har du tilbud til Kulturoasen?

Søknadsskjema og informasjon om søknadsfrist for turnéer til høst 2020 kommer i november/desember 2019.

Kontaktinformasjon

 • Kontaktperson: Hanne Elven
 • Postadresse: Drammen kommune/Kulturoasen, Postboks 7500, 3008 Drammen