Kultur for eldre. Kulturoasen ønsker å gi glede og gode opplevelser i hverdagen til eldre i Drammen kommune, hovedmålgruppen er beboere på byens bo- og servicesentre.

Kulturoasen gir i løpet av et år gitt bortimot 155 opplevelser av bred karakter.

Høsten 2018 får byens bo og servicesentre besøk av følgende turnéer:

 • Ønskekonsert m/The D band i uke 36 og 37:

  Et gledelig gjensyn med The D band (Trond Davidsen, Arthur Kay Piene og Victor Skåden), som har besøkt bo- og servicesentra flere ganger tidligere. Vi har mottatt mange musikkønsker fra bo- og servicesentra og denne konserten er dedikert ønsker! Det blir dansemusikk, rock, pop og garantert musikkglede!
 • Sanger fra veien m/Joar Balstad i uke 41 og 42:

  Mange år på veien for Joar Balstad har gitt liv til en musikalsk forestilling med gitar og sang. Det blir gjenhør med Halvdan Sivertsen, Åge Aleksandersen, Ulf Lundell, Roger Whittaker, Elvis Presley, Johnny Cash, Cornelis Vreeswijk, Beatles, Di Derre og Jim Reeves (bare for å nevne noen). Her snakker vi allsang, humor og kanskje litt bevegelse på gulvet for de sprekeste?
 • Vidar Sandbeck - 100 år m/Leif Blix og Lars Nygaard i uke 44 og 45:

  Den gode melodi (Blix og Nygaard) høstet lovord etter vårens turné med "Hytteturen". Nå kommer de på besøk med en konsertforestilling som gir morsomme, spennende innblikk i Sandbecks liv og virke.
 • Med jul i alle hjerter m/Jan Kristian Hverven og Trond Akerø-Kleven i uke 48 og 49:

  O helga natt! Ingen jul uten Adams Julsång.
  Julen er for mange en spesiell tid; tid for refleksjon og ettertanke. Julesanger er rammen og gode historier er limet som binder konserten sammen.

Våren 2019 får byens bo og servicesentre besøk av følgende turnéer:

 • Seniorkorpset Drammen

  Dette herlige og livsglade korpset består av både aktive og tidligere amatørmusikere, som har ønske om å benytte litt av pensjonisttiden til å spille. Seniorkorpset spiller for andres og egen glede! Vi setter opp 2 – 4 konserter i året med Seniorkorpset - fordeles på institusjonene etter tur.
 • En stilla flirt m/Trond Lindheim og Ingvild Storhaug

  Sanger Ingvild Storhaug og pianist Trond Lindheim byr på en spenstig og vakker konsert med utgangspunkt i kabaret, revy, filmschlagere og dansemusikk fra 20- til 50-tallet. Hovedvekten er hentet fra Norge og Sverige, men utvalgte perler fra den tyske scenen har også fått plass.
 • Unge musikanter på turné

  Kulturskolens elever og lærere besøker byens bo- og servicesentre. 1/2 av institusjonene fikk besøk av Unge musikanter på turné i 2018, resten får besøk nå i 2019.
 • Applause Trio m/Jon Harry Skrenes, Steinar Pedersen og Roger Jørgensen

  Applause er en musikkgruppe som spiller dansbare slagere opp igjennom tidene. Det er vanskelig å sitte stille når denne trioen spiller opp til dans - de har en glede som lett smitter og god evne til å kommunisere med publikum.
 • Fra Bach til Bartok – med fiolinen som reisefølge m/Hilde og John Chapman

  Publikum inviteres med på en reise gjennom 250 år med klassisk musikk fra flere land i Europa, med fiolinen i sentrum.
  Konserten starter med tysk barokk: Johann Sebastian Bach, og vi reiser så videre til Italia (Corelli), Østerrike (Mozart), Frankrike (Fauré) og Ungarn (Bartok). Verkene spilles i den rekkefølgen de ble skrevet, og utøverne vil flette det hele sammen med fortellinger og anekdoter fra komponistenes liv og virke.
 • Ærlig og Usminket m/Hans og Svein

  Dette er en forestilling med gode gamle melodier og allsang, krydret med mange historier og vitser. Vi lover en hyggelig stund med topp stemning blant beboerne og publikum!

 

Har du tilbud til Kulturoasen?

Søknadsfrist for å sende inn bidrag er den 15. november hvert år. Utvelgelse skjer i løpet av januar påfølgende år.

Søknadsskjema for 2019/2020

Kontaktinformasjon

 • Kontaktperson: Hanne Elven
 • Postadresse: Drammen kommune/Kulturoasen, Postboks 7500, 3008 Drammen