Hopp til innhold Hopp til hovedmeny Hopp til søk Hopp til kontaktinformasjon Forsiden

Leseveiledning

2. tertialrapport 2014 er bygget opp med følgende struktur:

Forslag til vedtak

• Oversikt over rådmannens innstilling til formannskapet.

Hovedtrekk i tertialrapporten - sammendrag

Økonomisk status

• Statusvurdering på sentrale budsjettposter i driftsbudsjettet, som for eksempel skatteinngang, integreringstilskudd og lønnsreserve
  • Forslag til detaljert budsjettjustering på drift- og investeringsregnskapet.

Programområder

Kommunens tjenesteproduksjon er organisert i 13 programområder. For hvert programområde omtales følgende:

• Avvik på driftsbudsjettet
  • Avvik på investeringsprosjekt
  • Tabellarisk oversikt på avvik i driftsbudsjettet pr 2.tertial
  • Andre forhold som er viktig å informere om for det enkelte programområde. Eksempler på dette kan være oppfølging av politiske vedtak og andre spesielle forhold rådmannen ønsker å informere bystyret om.

Eierstyring

• Drammen kommune har eierinteresser i en rekke selskap. I tertialrapporten er det en kortfattet status for kommunale foretak og enkelte aksjeselskap pr 2. tertial 2014.

Menneskelige ressurser

• Status på årsverksutvikling, sykefravær og omstillingsprosjekt.

Topp