Hopp til innhold Hopp til hovedmeny Hopp til søk Hopp til kontaktinformasjon Forsiden
Til startsiden
  • Lytt til tekst
  • Endre skriftstørrelse

    For å endre skriftstørrelsen, hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Boliger på Åssiden
Laster...

Bragernesåsen

Bragernesåsen

Bragernesåsen ble kjøpt av Drammen formannskap allerede i 1838. På den tiden var åsen nærmest snau av beiting og vedhugst.

Fram til 1917 ble det foretatt en imponerende treplanting, noen år med gjennomsnittlig 2000 trær årlig. Treslagene var i hovedsak kirsebær, furu, bøk, eik, lønn, gran, bjerk og lerk.

Det er i ulike perioder bygget over 3 km spaserveier som i dag bærer navnene til noen av de sentrale personene i arbeidet fra den tid: Album, Wulfsberg og Thurmann.

Området har utsiktspunkter med flott utsyn over byen og dalen. Bragernesåsen ble kåret til "Årets Grønne Park" for 2001. Prisen er innstiftet av landets grøntanleggsbransje og tildeles anlegg som utmerker seg med høy standard på vedlikeholdet.


Adkomst til Bragernesåsen finnes flere steder. For de som ikke er kjent, anbefales å gå opp Albumstien fra Bergstien bak Bragernes kirkegård. Forøvrig er det adkomst fra De Eldres vei, Dalejordet på Strøtvet, ved adkomstveien til Spiralen bak sykehuset og fra Sanatorieveien bak Saniteten.

Toalett  for turgåere finnes i tilknytning til Åspaviljongen.

0 ledige stillinger
Publisert15.05.2009 10:25
Sist endret23.01.2012 12:02

Kontaktinformasjon

  • Adresse: Drammen kommune - Engene 1, 3015 Drammen. Postadresse: Postboks 7500, 3008 Drammen
  •  - Epost: kommunepost@drmk.no
  •  - Telefon: 32 04 00 00
Topp