Her finner du informasjon om Drammen kommunes retningslinjer for flagging utenom offisielle flaggdager, samt informasjon om hvilke dager det flagges.

Eksempler på flagging utenom offisielle flaggdager:

  • Idrettsarrangement fra NM og oppover
  • Landsmøter fra store nasjonale organisasjoner
  • Vennskapsbybesøk
  • Besøk fra kongefamilien
  • Store arrangementer hvor kommunen er hel eller delarrangør, som for eksempel WC-skisprint, Elvefestivalen og liknende.

Se oversikt over kommende dager/arrangementer med flagging i Drammen.

Generelle regler for når det flagges:

  1. Hvis kommunen ikke er hel- eller medarrangør, tillates ikke offentlige flaggstenger brukt til reklameflagg eller arrangementsflagg.
  2. Ved idrettsarrangement har kommunen spesielle regler. Eksempelvis kan nevnes Strømsgodsets flagg som vaier i vinden på Marienlyst når de spiller.

Retningslinjer for bestilling av flagging:

  1. Ekstra flagging som nevnt bestilles av den virksomhet i kommunen som har kontakt med arrangør og som har et arrangement som gjør flagging naturlig.
  2. Hovedregel: Virksomhetene anmoder skriftlig om flagging gjennom ordførers sekretær som igjen rekvirerer.
  3. Bestilling kan også komme direkte fra arrangør (noe kommunen får i enkelte tilfeller), og ordførerkontoret vil da varsle gjeldende virksomhet.

Flaggingen utføres av brannvesenet. I avtalen med brannvesenet inngår pr. idag cirka 10 ekstra flaggdager utover de offisielle flaggdagene. Kommer det mer til, eventuelt merarbeid med å fire vimpler før opphenging av flagg – må det gjøres nærmere avtale med brannvesenet.

Se oversikt over offisielle flaggdager i Norge.