Verdensmesteren Helene Marie Fossesholm var med på Aktiv på skoleveien-konkurransen mange ganger, da hun gikk på barneskolen i Vestfossen. Nå oppfordrer hun barn i Øvre Eiker, Kongsberg, Drammen og Lier å bli med på årets kampanje i regi av Buskerudbyen, og rundt 5000 barn fra disse kommunene er allerede påmeldte.

Helene Marie Fossesholm skiløper
BILDE: Verdensmester og vestfossing, Helene Marie Fossesholm, oppfordrer Buskerudbyens unge til å være aktive på skoleveien i tida framover.

Bedre helse og mindre biltrafikk

Konkurransen varer fra 19. april til 7. mai. Formålet er å bidra til bedre helse, gode reisevaner og mindre biltrafikk i området rundt skolene.

Klassene på 1. –3. trinn deltar utenfor konkurransen, men får premie for å ha deltatt på aksjonen etter gjennomført kampanje. Klassene på 4. –7. trinn konkurrerer internt på sin skole om å vinne ukepremier. De tre beste barneskolene i hele Buskerudbyen får premie på slutten av kampanjen. Hovedpremien er et gavekort på 5000 kroner til aktivitetsutstyr, som går til beste barne- og ungdomsskole i Buskerudbyen.

Gå, hopp, løp eller sykle

Helene Marie Fossesholm er ei av Norges mest omtalte skiløpere i år og sikret stafettgull under VM i Oberstdorf, og oppfordrer Buskerudbyens unge til å være aktive:

– Nå arrangerer Buskerudbyen en veldig kul konkurranse som heter Aktiv på skoleveien. Det betyr at hvis du går eller sykler til skolen, eller gjør aktiviteter hvis du har hjemmeskole, så kan du, klassen din og skolen vinne fete premier.

Les mer om Aktiv på skoleveien-kampanjen og se en inspirerende video, som Helene Marie Fossesholm har spilt inn hjemme i Vestfossen for Buskerudbyen.

Lærere kan melde på klassen ved å sende en epost til: aktivpaskoleveien@insam.no