Aktuelt om korona

RSS-feed for aktueltsaker om korona

Tilbud om oppfriskningsdose til nye grupper

Nå kan risikopasienter i aldersgruppen 18-64 år få andre oppfriskningsdose mot covid-19. Tilbudet gjelder også personer i aldersgruppen 12-17 år med alvorlig grunnsykdom, som kan få sin første oppfriskningsdose.

Tilbud om oppfriskningsdose til nye grupper

Informasjon om oppdatert variant av koronavaksine

Fra uke 38 er en ny, oppdatert versjon av koronavaksinen tilgjengelig i Drammen kommune. Den nye vaksinen er bedre tilpasset variantene av koronaviruset som sirkulerer i samfunnet.

Informasjon om oppdatert variant av koronavaksine

Kommunens håndtering av pandemien er evaluert

Koronapandemien har preget driften i Drammen kommune i over to år. Nå har konsulentfirmaet KPMG gjort en omfattende evaluering av kommunens håndtering av pandemien.

Kommunens håndtering av pandemien er evaluert

Smittetall

Drammen kommune avsluttet publisering av smittetall i april. Årsaken er at smittesituasjonen er under kontroll og at tallene som rapporteres inn til kommunen ikke lenger gir et presist bilde av situasjonen.

Smittetall

200 000 satte vaksinedoser

Denne uken har vi passert 200.000 vaksinedoser satt på innbyggere i Drammen kommune. Det er lagt ned en enorm innsats for å klare dette, men vi er ikke ferdige. Smittevernoverlegen oppfordrer fortsatt flere til å ta vaksine - både første, andre og tredje dose.

200 000 satte vaksinedoser

Anbefaler gravide å vaksinere seg

Gravide bør ikke lenger vente til uke 12 med å starte koronavaksinering. Smittevernoverlege Einar Sagberg anbefaler gravide å starte vaksinering med en gang.

Sist endret:

Ta test i både hals og nese

For å sikre et enda mer presist resultat på hurtigtestene for korona, er det nå anbefalt å ta prøven både fra halsen og nesen.

Det er ikke for sent å ta første dose

Har du ikke tatt koronavaksine, men lurer på om du skal ta første vaksinedose? Vi har både tid og vaksiner. Og er du redd for sprøyter? Det er hjelp å få.

Det er ikke for sent å ta første dose

17 000 vaksineres på seks dager

I løpet av seks dager i uke 1 og 2 i det nye året settes det omtrent 17.000 vaksinedoser. Pensjonert rektor Tove Fredriksen og pensjonert sykepleier Ellen Solberg er to av mange som gjør dette mulig.

17 000 vaksineres på seks dager