Aktuelt om korona

RSS-feed for aktueltsaker om korona

Behandling av korona med tabletter

Hvis du har høy risiko for å bli alvorlig syk av korona, kan det være aktuelt at du får behandling med tabletter.

Behandling av korona med tabletter

Test deg om du er i en risikogruppe og får luftveissymptomer

Helsedirektoratet anbefaler at personer med høy risiko for å utvikle alvorlig sykdom ved Covid -19 får behandling med legemiddelet Paxlovid. Behandling med Paxlovid bør starte så tidlig som mulig. De med risikofaktorer bør derfor teste seg ved symptomer på luftveissykdom. Selvtester kan hentes gratis blant annet på innbyggertorgene i kommunen.

Test deg om du er i en risikogruppe og får luftveissymptomer

Kommunens håndtering av pandemien er evaluert

Koronapandemien har preget driften i Drammen kommune i over to år. Nå har konsulentfirmaet KPMG gjort en omfattende evaluering av kommunens håndtering av pandemien.

Kommunens håndtering av pandemien er evaluert

17 000 vaksineres på seks dager

I løpet av seks dager i uke 1 og 2 i det nye året settes det omtrent 17.000 vaksinedoser. Pensjonert rektor Tove Fredriksen og pensjonert sykepleier Ellen Solberg er to av mange som gjør dette mulig.

17 000 vaksineres på seks dager

Én person død av korona

En person bosatt i Drammen kommune er død etter å ha blitt smittet av korona. Det er fire og en halv måned siden forrige dødsfall knyttet til korona i kommunen. I alt er 49 personer døde etter å ha blitt smittet siden mars 2020.

5021 smittede totalt i Drammen

I dag bikket vi 5000 registrerte koronasmittede i Drammen kommune. Ett høyt tall vi gjerne skulle vært foruten. Når vi er tilbake til en tilnærmet normal hverdag, er fortsatt usikkert.

5021 smittede totalt i Drammen

Koronapandemiens konsekvenser for folkehelsa

Regjeringen oppnevnte i mars 2021 ei ekstern ekspertgruppe, som skulle sammenstille tilgjengelig kunnskap om de konsekvensen koronapandemien har hatt for folks livskvalitet, psykiske helse og bruk av rusmidler. Drammen kommune har hatt én representant i gruppa.