RSS-feed for aktueltsaker om korona

Anbefaler testing av elever på søndag

Regjeringen anbefaler at kommunene nå går bort fra systematisk testing av skoleelever og prioriterer testing av personer med luftveissymptomer. Ettersom Drammen kommune fortsatt har gult nivå på grunnskolene, anbefaler smittevernoverlege Einar Sagberg at skoleelevene tester seg som vanlig søndag kveld, før de møter på skolen mandag morgen.

Anbefaler testing av elever på søndag

2244 smittet med korona siste tre dagene

Status for smittesituasjonen i Drammen kommune oppdateres hver mandag innen klokken 09.30. Hver torsdag oppdateres statusen med smittetall fra mandag til og med onsdag.

2244 smittet med korona siste tre dagene

Registrerer resultatet av din hjemmetest

På grunn av stor pågang på teststasjoner og laboratorier har helsemyndighetene bestemt at de fleste vaksinerte nå ikke skal bekrefte en positiv hjemmetest med en PCR-test.

Registrerer resultatet av din hjemmetest

Ber folk være tålmodige

I løpet av de tre siste dagene har rundt 4000 innbyggere tatt PCR-test på Sundland. Testerne jobber så effektivt de bare kan, men folk må belage seg på at de må stå i kø.

Sist endret:

Tester i stedet for karantene for nærkontakter

Fra 26. januar slipper alle nærkontakter som bor sammen med en smittet, uavhengig av vaksinestatus, å gå i karantene. I stedet kan de gjennomføre daglig testing i 5 døgn.

Sist endret:

Viderefører gult nivå i grunnskolen og barnehagene i Drammen

Regjeringen opphever de nasjonale forskriftsfestede kravene om trafikklysnivå i skolen fra 15. januar. Smitten er stigende i kommunen og det er fortsatt et mål å flate ut smittetallene. Gult nivå videreføres derfor inntil videre i grunnskolen og barnehager i Drammen kommune.

Sist endret:

Regjeringen letter på de nasjonale koronatiltakene

Fra midnatt natt til fredag 14. januar gjøres det flere lettelser i de omfattende koronatiltakene som har vært gjeldende siden midten av desember. Endringer i tiltak knyttet til barnehager, skoler og skolefritidsordningen gjelder midnatt natt til lørdag 15. januar.

Tirsdag åpner dørene på nytt vaksinesenter

Tirsdag åpnes dørene til det nye vaksinelokalet til Drammen kommune i Thams gate 5. Frem til nå har Drammen kommunes vaksinesenter vært på Gulskogen senter, men fredag stenges dørene der.

Tirsdag åpner dørene på nytt vaksinesenter

Det er ikke for sent å ta første dose

Har du ikke tatt koronavaksine, men lurer på om du skal ta første vaksinedose? Vi har både tid og vaksiner. Og er du redd for sprøyter? Det er hjelp å få.

Det er ikke for sent å ta første dose