Aktuelt om korona

RSS-feed for aktueltsaker om korona

Disse covid-19 anbefalingene gjelder

Hold deg hjemme hvis du har nyoppståtte luftsymptomer og føler deg syk. Du trenger ikke lenger teste deg, og du trenger ikke være hjemme fire dager ved covid-19. Kontakt lege hvis du har behov for helsehjelp.

Smittetall

Drammen kommune avsluttet publisering av smittetall i april. Årsaken er at smittesituasjonen er under kontroll og at tallene som rapporteres inn til kommunen ikke lenger gir et presist bilde av situasjonen.

Smittetall

Ny type vaksine i uke 10

Personer som ikke ønsker eller anbefales å ta mrna-vaksiner, slik som Moderna og Pfizer, kan i uke 10 og 11 i stedet få vaksinen Nuvaxovid.

Ny type vaksine i uke 10

Smitteverntiltakene oppheves

Regjeringen har fjernet alle forskriftsfestede koronatiltak. Dette innebærer at samfunnet gjenåpnes og i stor grad er tilbake i en normalsituasjon.

Sist endret:

Barnehager og skoler går til grønt nivå

Barnehager og grunnskoler i Drammen kommune går til grønt nivå så snart det er praktisk mulig og senest mandag 7. februar. Jevnlig testing avsluttes umiddelbart, og barn i barnehager og grunnskoler skal nå bare testes ved symptomer på sykdom.

200 000 satte vaksinedoser

Denne uken har vi passert 200.000 vaksinedoser satt på innbyggere i Drammen kommune. Det er lagt ned en enorm innsats for å klare dette, men vi er ikke ferdige. Smittevernoverlegen oppfordrer fortsatt flere til å ta vaksine - både første, andre og tredje dose.

200 000 satte vaksinedoser

Anbefaler gravide å vaksinere seg

Gravide bør ikke lenger vente til uke 12 med å starte koronavaksinering. Smittevernoverlege Einar Sagberg anbefaler gravide å starte vaksinering med en gang.

Sist endret:

Ta test i både hals og nese

For å sikre et enda mer presist resultat på hurtigtestene for korona, er det nå anbefalt å ta prøven både fra halsen og nesen.

Registrerer resultatet av din hjemmetest

På grunn av stor pågang på teststasjoner og laboratorier har helsemyndighetene bestemt at de fleste vaksinerte nå ikke skal bekrefte en positiv hjemmetest med en PCR-test.

Registrerer resultatet av din hjemmetest