Drammen kommune har fått en stor tildeling av vaksiner beregnet for helsepersonell. Det innebærer at i neste uke vil det bli satt opp mot 1000 vaksinedoser på helseansatte i Drammen.

Helsepersonell med masker
BILDE: Neste uke blir et stort antall helsepersonell i Drammen kommune vaksinerte.

I går kveld kom det en justering på tildelte vaksinedoser for neste uke. Kommunen får ytterligere 800 doser AstraZeneca, som etter instruks fra Folkehelseinstituttet (FHI) skal disse gis til helsepersonell under 65 år. Inkludert de 200 som kommunen ble tildelt denne uka, planlegges det å gi opptil 1000 vaksinedoser til helsepersonell i kommende uke.

– Vi tror ikke at alt helsepersonell blir fullvaksinert som følge av disse leveransene, men vi begynner å komme langt ned på listene, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Det var overraskende at neste ukes leveransen av AstraZenica vaksine var så stor, men desto mer gledelig.

– Vi er glade for alt vi får, og vårt vaksineteam er rigget til å løse utfordringene som kommer på kort varsel, fortsetter Sagberg.

Det er ingen tvil om at det er mye planlegging som skal til når så mange fra helsesektoren skal vaksiners på relativt kort tid. Ikke minst med tanke på at stedene disse jobber må dekke opp dette med ekstra personell, da de må reiser for å få vaksine.

I tillegg er Drammen kommune tildelt cirka 1176 doser Pfizer-vaksiner.

– Dette inkluderer både førstegangsvaksinering og andregangsvaksinering, og vil dermed bli gitt både til innbyggere og helsepersonell, avslutter Sagberg.