Etter ny vurdering torsdag, er det besluttet at barnehagene på Fjell også flyttes ned til gult nivå fra mandag 10. mai.

Mens de andre barnehagene i kommunen ble nedjustert til gult nivå fra mandag 3. mai, har Fjell barnehage, Fjellhagen barnehage, Skattekisten barnehage og Senterbarnehagen FUS hatt rødt nivå også uke 18. Nå peker smitteutviklingen i riktig retning også i kommunedelen Danvik, Austad, Fjell og det er dermed mulig å justere ned nivået.

– Smittenivået i Drammen er fortsatt for høyt, men er ikke lengre på det nivået hvor rødt tiltaksnivå er anbefalt på kommunens barnehager og skoler. Den utviklingen har vi også nå sett i kommunedel Danvik, Austad og Fjell. Det er viktig med god etterlevelse av de smitteverntiltakene som gjelder, både for samfunnet generelt, og for barnehager og skoler, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Selv om det også på gult nivå vil det være en rekke hensyn å ta og smittevernregler å følge, er tiltakene mindre strenge. På gult nivå kan hele avdelinger være sammen og regnes som en kohort.