Anbefaler alle fra 65 år og oppover en ny oppfriskningsdose

Fra før har tilbudet vært for de over 75 år. Tilbudet utvides nå til personer som er mellom 65 år og 74 år. Dette vil for de fleste være en fjerde dose koronavaksine.

Mellom 65-74 år

Tilbudet er til de som fyller 65 år i år.

SMS blir sendt ut fortløpende fra onsdag 10. august og sendes til de eldste først.

Først når man har fått SMS kan man bestille time. Foreløpig er det ikke drop in for denne gruppen.

75 år og eldre

Personer som er 75 år og eldre som har fått forrige dose for minst 4 måneder siden og som har vært frisk i minst 3 uker etter koronasykdom, kan få en ny oppfriskningsdose hvis de selv ønsker det.

For å benytte deg av tilbudet bør du bestille time.

I tillegg til vaksineringen ved vaksinesenteret får alle beboere ved sykehjemmene i kommunen tilbud, uavhengig av alder.

Fire måneder siden sist dose

For å benytte seg av tilbudet må det har gått minimum fire måneder siden siste vaksinedose. Helsemyndighetene regner ikke en koronainfeksjon som lik en vaksinedose. Derfor anbefales en oppfriskningsdose også til de som har vært gjennom en koronainfeksjon. Det skal ha gått minimum tre uker siden den smittede ble frisk før oppfriskningsdose.

Under 65 år?

Foreløpig er det ikke råd om ytterligere oppfriskningsdose til personer under 65 år, men FHI jobber med å vurdere hvilke risikogrupper som bør få tilbud om ytterligere oppfriskningsdoser.  Det vil komme informasjon nasjonalt når dette er avklart og Drammen Kommune vil følge opp retningslinjene så snart vi får de fra FHI.

Les også:

Alt om korona