Regjeringens råd er maksimum 10 personer på bussen ved russerulling på steder som Drammen, som har mye smitte. Andre steder med mindre smitte er det maksimum 20 personer.

Det er dessuten forbudt med flere enn 10 på private sammenkomster i russebuss. Dette er avklart juridisk i Drammens lokale forskrift paragraf 1 om private sammenkomster. Slik den er utformet gjelder den alle private sammenkomster, inkludert også i en parkert russebuss.

Russepar vandrer langs Drammenselva, Bragernes
BILDE: Årets russefeiring er preget av pandemien. Maksimum 10 personer på bussen ved russerulling. Dessuten er det forbudt med flere enn 10 på private sammenkomster i russebussen. Foto: Birgitte Simensen Berg

I tillegg er det anbefalt at kommunen tilrettelegger for jevnlig testing med hurtigtest for russen i russetida, for å raskest mulig kunne oppdage eventuell smitte. Dette vil teststasjonen legge til rette for.

Les mer om koronaråd til russen i Drammen kommune.

Ustabil smittesituasjon

Russen oppfordres til å følge de viktige smittevernrådene også i russetida. Deres bidrag til lite smittespredning i russetiden kan bety mye for hvor raskt samfunnet kan åpnes opp igjen.

Generelle råd for russetida

• Ta en gratis test og bli hjemme hvis du har symptomer på luftveisinfeksjon, er syk eller i karantene
  • Hold god avstand til andre (minst én meter)
  • Vask hender eller bruk hånddesinfeksjon ofte. Bruk håndsprit før du deler ut russekort