Det er ikke for sent å ta første dose

Har du ikke tatt koronavaksine, men lurer på om du skal ta første vaksinedose? Vi har både tid og vaksiner. Og er du redd for sprøyter? Det er hjelp å få.

Det kan være mange grunner til at man kvier seg for å ta koronavaksine; alt fra at noen er redde eller skeptiske til vaksiner, til at noen generelt er redde for sprøyter. Uansett hva grunnen er til at du har ventet, men nå lurer på om du likevel skal ta den, det er ikke for sent. Alle er velkomne til å ta vaksine.

SYkeplier med vest og munnbind i vaksineringslokalen på GUlskogen. Bak henne står det grønne stoler.
BILDE: Det er både tid og vaksiner til vaksinering av alle som ønsker det.

Dørene er åpne på vaksinesenteret på Gulskogen ut denne uken, før vaksinesenteret flyttes.

Fra tirsdag 18. januar blir vaksinesenteret å finne i første etasje i Thams gate. I tillegg er det fire apotek rundt om i kommunen som også setter korona-vaksiner. (Se tidspunktene og mer informasjon lengre ned i saken.)

Jo flere, jo bedre

I løpet av desember var det mange som tok første dose. 585 personer gikk til vaksinesenteret i Drammen kommune for å ta koronavaksine for første gang den siste måneden i 2021. Og i løpet av den første uken av januar 2022 har 135 personer fått første dose.

– Og det er på ingen måte for sent å komme å ta første dose. Jo flere som tar vaksinen, jo større beskyttelse blir det i befolkningen, og jo nærmere kan vi komme en normalisert hverdag, sier smittevernoverlege Einar Sagberg, og fortsetter:
– Det er et stort smittetrykk i samfunnet vårt. Det å være uvaksinert gir en betydelig økt risiko for alvorlig sykdom. De siste nasjonale tallene viser at uvaksinerte kan ha opptil 18 ganger høyere risiko for alvorlig forløp av Covid om man er uvaksinert versus om man er fullvaksinert.

Du kan få hjelp

Og er du redd for å ta sprøyter, kan du få profesjonell hjelp. Gjennom rask psykisk helsehjelp i Drammen kommune kan du få behandling for å mestre sprøyteskrekk. Angst er ikke farlig, men veldig ubehagelig, men det er hjelp å få. Ved hjelp systematisk angsttrening ser man raskt resultater. Behandlingen er kortvaring og effektiv.

Her kan du lese mer om hvor og hvordan du kan få rask psykisk helsehjelp i Drammen kommune. 

Her kan du ta vaksine

I uke to er det fortsatt drop-in-vaksinering på Gulskogen senter mellom klokken 11.00-17.00.

Fra tirsdag 18. januar vil vaksinesenteret være i Thams gate i Drammen sentrum. (Første etasje, tvers over veien for Torget Vest) Åpningstidene for drop-inn-vaksinering være mellom 10.00 -20.00 mandag til torsdag, og fredag 10.00 – 14.00.
Åpningstidene for de som har bestilt time, er 09.00-21.00 mandag til fredag, og fredag 09.00-14.00 .

Ved fire av apotekene i Drammen kommune kan man også ta vaksine. Man kan ta 1. og 2. vaksinedose som drop-in, men for å ta oppfriskningsdose må man bestille time.
Dette gjelder Apotek 1 i Mjøndalen, Boots apotek i Svelvik, Vitusapotek på Åssiden og på Boots apotek på Strømsø senter. Her finner du åpningstidene. 

nytt vaksineringslokalet. Rådhusgata/Thams Gate
BILDE: I disse lokalene kommer Drammen kommunes nye vaksinesenter.