Drammen passerer 10.000 vaksiner satt

Denne uka passerer Drammen kommune 10.000 vaksinedoser. Medregnet de som har fått vaksine i spesialisthelsetjenesten, så er vi godt over. Denne uka settes det omtrent hundre vaksinedoser i timen på vaksinasjonsstedene.

Vaksinekoordinatorene foran en marsipankake med påskrift Gratulerer med 10.000 vaksiner
BILDE: I dag passerte Drammen kommune 10.000 satte vaksinedoser. Kristina Vejlgaard (t.v) og Anette Solvang, vaksinekoordinatorer i kommunen, kunne derfor by på kake som takk for innsatsen. - Det er en imponerende innsats av alle som jobber med vaksinering, sier Solvang.

Bare denne uka er det planlagt å sette 3200 vaksiner. Det er nesten en tredjedel av det som er satt tidligere.

– Det er personell fra mange ulike tjenesteområder i kommunen, som samarbeider om å få til denne svært viktige, og veldig krevende jobben. Kommunen har ingen virksomhet som kan klare dette alene, og det er virkelig artig å se hvor mange positive ansatte i kommunen som bidrar til dette arbeidet.

– I tillegg er det mange pårørende som har hjulpet sine nærmeste, som også har bidratt til at vaksineringsprogresjonen går så bra. Men viktigst av alt er at det er innbyggere som har sett det både som et tilbud, og som et ansvar, å ta vaksine, sier Madli Indseth, virksomhetsleder Medisinskfaglig virksomhet.

Vaksine på tre steder denne uka

En betydelig mengde vaksiner skal settes denne uka. Hele 3200 vaksinedoser er det planlagt satt.

Tirsdag var det vaksinasjon på samfunnshuset i Mjøndalen og i Ebbestadhallen. Onsdag, torsdag og fredag skjer det i Drammenshallen. Det er omtrent 100 som vaksineres hver time.

Folk som venter i en idrettshall
BILDE: 250 ble vaksinert i Ebbestadhallen tirsdag.