Det er påvist et mutert virus av den britiske varianten i Nordre Follo kommune. Drammen kommune følger situasjonen tett og avventer nå regjeringens beslutning om regionale smitteverntiltak.

Etter at den britiske varianten av koronaviruset ble påvist i Nordre Follo kommune vurderer regjeringen hvilke smitteverntiltak som skal innføres for å begrense spredningen av denne virusvarianten.

Regjeringen har nå varslet at tiltakene presenteres lørdag. Da blir det også klart hvilke kommuner som omfattes av regjeringens beslutning.

Helsedirektør Bjørn Guldvog sa på en pressekonferanse fredag 22. januar at det muterte viruset har potensiale til å forårsake en tredje smittebølge med voldsom kraft i Norge.

Drammen kommune følger situasjonen nøye og avventer nå hvilke kommuner som omfattes av regjeringens beslutning. Kommunen har også dialog med nasjonale helsemyndigheter om utviklingen og aktuelle tiltak.