I disse dager er det mulig for personer over 75 år å registrere om de ønsker å ta koronavaksine eller ikke. Ikke alle har de digitale ferdighetene eller mulighetene til å gjøre dette selv, så for at flest mulig skal registrere sin interesse for vaksine, håper vi at du som pårørende vil hjelpe.

Koronavaksineringen er i gang for fullt over det ganske land. Beboere ved sykehjem har vært først i køen. Personer over 75 år er den neste prioriterte gruppen som skal få tilbud om vaksinasjon tidlig. Det startes med å vaksinere de eldste først.

Grunnen til at Drammen kommune ønsker at innbyggerne registrerer seg nå, er for å være klare den dagen vaksinen kommer for hver av de prioriterte gruppene. Når personopplysninger og antallet som ønsker å ta vaksine er registrert, har man mobilisert for å kunne tilby vaksine til alle som ønsker det på en effektiv måte.

En koronavaksine blandes av helsepersonell med svarte gummihansker
BILDE: Meld fra om du ønsker å ta koronavaksine eller ikke.

Oppfordrer til registrering

Alle over 75 år har fått, eller vil få en av de nærmeste dagene, et brev fra Drammen kommune. Der står det informasjon om hvordan man kan registrere om man ønsker koronavaksine.

Kommunen oppfordrer alle over 75 år til å registrere om de ønsker vaksinen eller ikke. På den måten kan kommunen være sikker på at alle innbyggerne har mottatt tilbud om vaksine.

For mange er det enkelt å gå inn på nettet og registrere seg selv, men det gjelder ikke alle. Kanskje har du en forelder, en tante eller en svoger som ikke har mulighet, eller ikke mestrer de digitale plattformene i tilstrekkelig grad, til å gjennomføre registreringen. Derfor håper vi at du som pårørende har mulighet til å bidra for at flest mulig registrerer seg.

Det er tre måter å registrere sitt ønske om å få vaksinen:

1. Registrer deg selv
  2. Du trenger hjelp av pårørende eller nære bekjente for å registrere deg
  3. Har du ikke mulighet til å benytte alternativ 1 eller 2, kan du ringe vaksinasjonstelefonen: 32 04 44 44

Når du har registrert deg, vil du bli varslet på SMS når det åpnes for at du kan bestille time til vaksine.
Du må da, enten selv eller ved hjelp pårørende eller nære kjente, logge deg inn på samme nettsted og bestille time. Er ikke det mulig, kan du ringe vaksinasjonstelefonen.

Gangen for å få vaksine vil dermed bli som følger:

1. Mottar brev om registrering
  2. Registrer deg på nett (evt. telefon) om du ønsker vaksine eller ikke