Mange kommuner har høyere smittetrykk enn Drammen nå. – Derfor ønsker vi at alle som har vært på reise i vinterferien tar koronatest. Dette betyr IKKE at du automatisk skal i karantene, sier kommuneoverlegen.

Kommuneoverlege i Drammen, Ingeborg Johannessen.
BILDE: – Er du usikker på om du trenger å teste deg, så gjør det - jo flere som testes, jo bedre oversikt får vi. Også de som ikke har vært på vinterferie bør ha lav terskel for å teste seg, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannesen.

Smittetrykket i Drammen har de siste ti dagene vært stigende. Men flere kommuner rundt oss har enda høyere smittetrykk enn Drammen, og vi ønsker derfor å begrense smitteutbredelsen over kommunegrensene.

– Vi er ekstra bekymret nå fordi situasjonen er ustabil og vinterferien nærmer seg slutten. Flere kommer tilbake fra vinterferie og vil møte mennesker de ikke har sett på en stund. Det er når vi møtes at det er økt risiko for å bli smittet og for å smitte andre, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen.

Det innbyggerne i Drammen kan bidra med er å teste seg.

– Dette er et tiltak for å beholde oversikt over situasjonen og begrense smittespredning fra andre kommuner, fortsetter kommuneoverlegen.

Det er imidlertid ikke slik at alle som testes skal i karantene.

Av de som testes skal følgende personer i karantene:

• Personer med symptomer som kan gi mistanke om COVID-19
  • Nærkontakter av COVID-19 smittet person
  • Personer i innreisekarantene (fra utland)
  • Andre som har fått direkte beskjed fra smittesporingsteamet

Husstandsmedlemmer av nærkontakt til smittet person anmodes i tillegg om å holde seg hjemme til personen som er nærkontakt har testet negativt for korona.

Det er fortsatt svært viktig at folk forholder seg til de nasjonale anbefalingene med å holde avstand, at folk beveger seg mindre mellom kommuner og internt i kommunen, og at folk tester seg om de har luftveissymptomer.

– Hyppig, god håndhygiene er det også viktig at vi fortsetter med, avslutter kommuneoverlegen.