Hedda (21) fikk vaksinedose nummer 100.000

Nok en milepæl i vaksinearbeidet er nådd. I dag morges fikk Hedda Nordgarden Hausmann vaksinedose nummer 100.000 i Drammen.

21 år gamle Hedda Nordgarden Hausmann fikk torsdag morgen vaksinedose nummer to – og det var vaksinedose nummer 100.000 i Drammen.

Hedda Nordgarden Hausmann fikk i dag vaksinedose nummer 100.000 i Drammenshallen
BILDE: Hedda Nordgarden Hausmann fikk i dag vaksinedose nummer 100.000 i Drammenshallen

Hun har aldri vært i tvil om at det er riktig og viktig å ta koronavaksine. Hun håper så mange som mulig benytter muligheten, slik at vi kan komme tilbake til en normal hverdag igjen.

- Jeg stoler på at vaksinen er trygg, og mener at den må vi få tatt, sier Nordgarden Hausmann med plaster og bomullsdott på venstre overarm.

Hun har gledet seg til å få tatt vaksinen, og i dag var hun altså den som fikk vaksinedose nummer 100.000. Nå er Nordgarden Hausmann klar for medisinstudier i Ungarn, og har fått dose to før utreise slik Folkehelseinsituttet har anbefalt.

Vaksinering av studenter

- Det er viktig å påpeke at dette er totalt satte vaksiner på folkeregistrerte innbyggere i Drammen kommune, sier Kristina Vejlgaard, koordinator for koronavaksinering i Drammen kommune.

Hun spesifiserer at i Drammen kommune er det omtrent 70.000 innbyggere som har tatt koronavaksine. Av disse er nå ca. 30.000 fullvaksinerte.

- Det er fortsatt innbyggere som ønsker vaksinetime nå etter ferien og det er veldig fint. Av innbyggere over 40 år er det rundt 90 prosent som har fått første dose, men vi skulle gjerne sett at enda flere i alderen 18-39 år kom for å ta vaksine, sier Vejlgaard.

Har du ikke fått første vaksinedose kan du gå inn på kommunens nettside og registrere ditt ønske om vaksinering, eller du kan ringe vaksinetelefonen på 32 04 40 00 og få vaksinetime.

Vaksinedose nummer to er satt. Nå er Hedda Nordgarden Hausmann klar for medisinstudier i Ungarn.
BILDE: Vaksinedose nummer to er satt. Nå er Hedda Nordgarden Hausmann klar for medisinstudier i Ungarn.