Oppfriskningsdose for de over 45 år

Nye føringer fra regjeringen gjør at det nå tilbys oppfriskningsdose til de over 45 år tidligere enn først antatt. Intervallet mellom andre vaksinedose mot korona og oppfriskningsdosen er nå 4,5 måneder.

Alle over 45 år vil få tilbud om oppfriskningsdose innen midten av januar. Det vil bli sendt ut sms-er fortløpende, og vaksinering vil foregå helt opp mot jul og de to første ukene i januar 2022.

Innbyggere over 65 år har allerede fått tilbud, så nå er det alle innbyggere over 45 år som får tilbud om oppfriskningsdose.

Noen har allerede fått sms om at de kan bestille time. Fram mot nyttår vil resten av de over 45 år få en melding på telefonen om at de kan bestille time for vaksinering. Har du ikke fått melding innen nyttår kan du ringe vaksinetelefonen: 32 04 40 00

Innbyggere oppfordres til å gå inn å bestille time så fort de har fått en sms med lenke til timebestilling.

Einar Sagberg utenfor idrettens hus på marienlyst
BILDE: Smittevernoverlege Einar Sagberg håper flest mulig takker ja til oppfriskningsdose.

- Vi håper så mange som mulig benytter muligheten til å ta oppfriskningsdose. Vaksinering er vårt viktigste verktøy nå for begrense smitte og alvorlig sykdom i samfunnet. Det er vist at oppfriskningsdosen gir en bedre aktivering av immunforsvaret og gir betydelig reduksjon av innleggelser i gruppen som har fått denne. Alt tyder nå også på at vaksinering gir en god beskyttelse mot alvorlig sykdom også ved omikron varianten, sier smittevernoverlege i Drammen kommune Einar Sagberg.

Det vil bli vaksinering i Drammenshallen følgende datoer:

  • 20. - 21. desember - 09.00-21.00
  • 3.- 5. januar - 09.00-21.00
  • 12. – 14. januar - 09.00-21.00

Lurer du på når du kan ta oppfriskningsdosen?

  • Har du fått dose to før 12. august, kan du bestille time før 22. desember
  • Har du fått dose to mellom 12.-22. august, kan du bestille time 3.-5. januar
  • Har du fått dose to mellom 22. august- 1. september, kan du bestille time 12.-14. januar