Koronasertifikatet til innenlands bruk skal være klart 11. juni klokken 15.00. Det vil være to ulike visninger for koronasertifikatet: én for innenlands bruk og én for grensepassering i EU- og EØS-området. Sjekk at dine opplysninger i koronasertifikatet er riktige.

koronasertifikat med qr-kode og grønt felt
Illustrasjon fra Helsenorge: Slik kan et koronasertifikat se ut. Det er viktig at du ikke sprer ditt koronasertifikat på sosiale medier eller andre steder. Sertifikatet er personlig.

Koronasertifikatet viser om du er vaksinert, om du er immun etter å ha hatt koronasykdom og resultatet hvis du har negativ koronatest.

Sjekk at opplysningene er riktig

Skal du ut og reise er det viktig at du på forhånd sjekker at opplysningene som ligger i ditt koronasertifikat er riktige. Dette gjelder også om du skal bruke sertifikatet til innenlands arrangementer eller lignende.

Er opplysningen på ditt koronasertifikat feil?

For feil på personopplysninger og spørsmål om koronasertifikatet, ta kontakt med koronatelefonen til Helsenorge 815 55 015

Åpningstider for Helsenorge: Hverdager fra kl. 8.00–15.30

For feil opplysninger om vaksineringen eller koronatestresultater, ta kontakt med vaksinetelefonen i Drammen kommune på 32 04 44 44

Åpningstider for vaksinetelefonen:

Mandag til fredag kl. 8.00–18.00
Lørdag søndag kl. 10.00–17.00

Det kan være lang ventetid på telefonen.

Koronasertifikatet kan vises på mobil eller skrives ut

Personvern er grunnen til at koronasertifikatet deles i to. På den måten trenger ikke brukerne å gi fra seg mer informasjon enn nødvendig. Ved innenlands bruk vil det sjelden være nødvendig å vise annen informasjon enn at koronasertifikatet er gyldig. Koronasertifikatet ligger på helsenorge.no, og kan lastes ned på mobil eller skrives ut.

Rødt og grønt lys

Det er valgt å benytte symbolikken grønt og rødt lys, samt QR-koder for kontroll. Hvis koronasertifikatet er rødt, kan du klikke på en lenke å få beskjed om hva som er grunnen. Én mulig grunn kan for eksempel være at du har tatt første vaksinedose for mindre enn tre uker siden.

Koronasertifikatet er kun er gyldig 90 dager fram i tid. Det er for å unngå misbruk, for eksempel etter utskrift av sertifikatet. Logger du deg inn neste dag vil det også stå gyldig i 90 dager fram i tid.