Fra og med mandag 7. juni vil den mobile testbilen være ved Fjell skole og på Strømsø torg. Dette er kommunens drop-in tilbud og testbilens eneste stoppesteder i sommer. Det betyr at tilbudet i Mjøndalen og Åssiden faller bort inntil videre.

Fra 7. juni og alle hverdager i juni er testbilen her:

• Fjell skole fra kl. 11.00-12.45
  • Strømsø torg fra kl. 14.00 – 17.00
Strømsø torg. inngang til jernabnestasjonen. Vannfontene
BILDE: Testbil for korona vil parkere til venstre for fontenen på Strømsø torg. Foto: Birgitte Simensen Berg.

Bane Nor melder at det er buss for tog store deler av sommeren på grunn av arbeid med skinnegangen og Liertunellen. Erfaringen tilsier at da blir torget på Strømsø et stort venteområde.

– Strømsø torg er et knutepunkt for reisende, og her vil vi naturlig treffe mange mennesker. Vi ønsker derfor å flytte testbilen hit, men vi vil også være til stede ved Fjell skole alle hverdager i perioden. Og ikke minst vil den ordinære teststasjonen på Sundland holdes åpent, sier avdelingsleder Liv Kristin Nordal Mikkelborg.

Er du ikke på Fjell eller innom Strømsø torg når testbilen er der, så er det bare å bestille time til testing på Sundland i Skogliveien 4. All koronatesting er gratis.

Saken fortsetter under bildet

Bobil, testbil, helsepersonell med smittevernutstyr
BILDE: Med den mobile testbilen i bybildet, vil mange flere bli minnet på at det er enkelt og gratis å få testet seg.

Tilbudet med testbilen vurderes kontinuerlig

Selv om testbilen ikke stopper ved knutepunkt Strømsø, på Åssiden eller i Mjøndalen lenger, så kan tilbudet komme tilbake.

– Vi vurdere hele tiden hvordan vi på best mulig måte kan nyttiggjøre oss av denne ene testbilen. Vi er rigget slik at vi på kort varsel kan endre. Vi ønsker å være der vi naturlig kan nå mange mennesker. Kommunen har høstet gode erfaringer med testbilen så langt. Det er svært mange tester som teamet på bilen har tatt, avslutter smittevernoverlege Einar Sagberg.