Alle over 65 år anbefales å ta oppfriskningsdose mot covid-19. Vaksinasjonen med oppfriskningsdosen skjer på Gulskogen senter. I tillegg blir det i uke 49 vaksineringsdager i Drammenshallen.

Mange av kommunens innbyggere over 65 år har allerede fått sin oppfriskningsdose. Tilbudet gis daglig ved Gulskogen senter. I tillegg har det vært vaksineringsdager i Drammenshallen.

I uke 49 blir det igjen mulighet til å få oppfriskningsdosen i Drammenshallen, på følgende dager:

• Mandag 6/12 kl. 12.00–20.00
  • Tirsdag 7/12 kl. 9.00–15.00
  • Onsdag 8/12 kl. 9.00–15.00
  • Torsdag 9/12 kl. 9.00–15.00

Det er ikke mulig å ta drop-in-time for oppfriskningsdose, verken i Drammenshallen eller Gulskogen. Man må bestille time via lenke mottatt på SMS eller lenke som ligger på kommunens hjemmeside. Man kan også ringe vaksinetelefonen på 32 04 40 00 (telefontid) for å bestille time.

Oversiktsbilde av vaksinering i Drammenshallen
BILDE: Det blir vaksinering med oppfriskningsdose i Drammenshallen i uke 49 for alle over 65 år. Innen jul skal alle som ønsker det i denne gruppen ha fått oppfriskningsdose.

Fakta om oppfriskningsdose

• Oppfriskningsdose (dose nummer tre) er anbefalt for alle over 65 år.
  • Intervallet mellom andre vaksinedose og oppfriskningsdosen skal være minst fem måneder.
  • Det vil primært bli brukt Pfizer til oppfriskningsdosen, men det er også mulig å få Moderna.
  • Det må ha gått minst en uke mellom influensavaksinedose og oppfriskningsdose. (Det gjelder uansett om man har tatt korona- eller influensavaksine først.)
  • Les mer om oppfriskningsdose på FHIs nettsider: Oppfriskningsdose til eldre og sykehjemsbeboere - FHI

Dersom innbyggere trenger hjelp til å bestille time til oppfriskningsdose, kan man få hjelp av pårørende eller mennesker man stoler på. Den som hjelper til kan logge seg inn i helseboka som seg selv med bank-id, men velger å bestille time «på vegne av». Man kan også ringe vaksinetelefonen på 32 04 40 00 (telefontid) for å bestille time.

Vaksinelokaler på Gulskogen senter
BILDE: Vaksinasjonslokalene på Gulskogen senter finner du innenfor hovedinngangen ved Meny, og til høyre – rett overfor Elkjøp. Skal du ta oppfriskningsdose må du bestille time på forhånd. Innbyggere som ikke har fått dose 1 og 2 kan møte på drop-in mandag til fredag kl. 11-17.