Passerer 5000 vaksiner

I slutten av denne uken vil vaksineteamet i Drammen kommune ha satt over 5000 doser med vaksine. Sykehjemsbeboere og de over 85 år er så godt som ferdigvaksinert.

Rollup med informasjon om vaksinering.
BILDE: Denne uken passerer Drammen 5000 vaksinedoser.

Du er ikke glemt

Det er 5.600 personer i aldersgruppen 75 til 84 år i Drammen, og det er denne gruppen som i disse dager er inne til koronavaksinasjon. Har du meldt fra til kommunen at du ønsker å ta vaksinen, da er du inne i systemet. Er du i denne aldersgruppen og ikke har fått noe SMS om at du kan sette deg opp på time for vaksinasjon, så fortvil ikke.

– Dette er en stor gruppe, og vi er langt fra ferdig med denne aldersgruppen, sier koordinator for vaksineringen, Kristina Vejlgaard.

– Vi innkaller bare det antall personene som vi har nok doser til å vaksinere. Det er et helt vilkårlig uttrekk som gjøres hver uke når det sendes ut nye SMS-er, fortsetter hun.

Vejlgaard forsikrer at ingen blir glemt, men at de må jobbe seg igjennom listen og invitere etter hvert som kommunen mottar nye vaksinedoser fra Folkehelseinstituttet.

Det er cirka 90 % av de over 75 år som har sagt at de ønsker å ta vaksinen. Noe som anses å være høyt i vaksinesammenheng.

– Med den takten vi har nå kan det se ut som at det vil ta cirka fem uker før vi er ferdig med gruppen over 75 år, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Har du ikke mottatt brev?

Det er avgjørende for planleggingen av vaksineringen at alle svarer på henvendelsen fra kommunen.

– Der er viktig for videre framdrift at de som har mottatt brev om vaksine, svarer. Det gjelder også om du ikke ønsker å ta vaksinen, sier Vejlgaard.

Disse er ferdig vaksinert

Alle som bor på sykehjem i kommunen er ferdig vaksinert. Det vil si at de har fått to doser med koronavaksine. Nye beboere vaksineres enten før de flytter inn eller de får vaksine fortløpende.

– Godt over 90 % av alle innbyggere over 85 år er ferdigvaksinert, sier vaksinekoordinatoren.

Ny vaksineleverandør

Drammen kommune har fram til uke 8 mottatt vaksiner av merket Comirnaty (BioNTech og Pfizer). I uke 8 får kommunen 196 hetteglass fra Comirnaty, det utgjør 1176 vaksinedoser. Folkehelseinstituttet har også satt opp at kommunen vil motta 100 hetteglass av merket AstraZeneca. AstraZeneca-vaksinene er beregnet på helsepersonell.  Hvert hetteglass fra denne leverandøren utgjør 10 doser, det vil si 1000 vaksiner til Drammen fra AstraZeneca.

Prioriteringsrekkefølge og status

Siden det er begrenset tilgang på vaksinen anbefales det at eldre, risikogrupper og helsepersonell prioriteres sier Folkehelseinstituttet.

Prioriteringsrekkefølge:

  • Beboere i sykehjem og utvalgte helsepersonellgrupper. Denne gruppen er ferdigvaksinert.
  • Alder 85 år og eldre og utvalgte helsepersonellgrupper. Denne aldersgruppen er så godt som ferdigvaksinert.
  • Alder 75-84 år. Vaksinasjon av denne gruppen er startet.

Ikke startet

  • Alder 65-74 år OG personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp. Brev er sendt ut denne uken.
  • Alder 55-64 år med underliggende sykdommer/tilstander
  • Alder 45-54 år med underliggende sykdommer/tilstander
  • Alder 18-44 år med underliggende sykdommer/tilstander
  • Alder 55-64 år
  • Alder 45-54 år