Registrerer resultatet av din hjemmetest

På grunn av stor pågang på teststasjoner og laboratorier har helsemyndighetene bestemt at de fleste vaksinerte nå ikke skal bekrefte en positiv hjemmetest med en PCR-test.

Har du fått tre vaksinedoser eller har hatt korona i løpet av de tre siste månedene i tillegg til å ha fått to doser vaksine, skal du ikke bestille en PCR-test for å få bekreftet en positiv hjemmetest.

En positiv hjemmestest betyr da at du har korona og må følge reglene for isolasjon. Men du må huske å registrere den positive prøven din via kommunens nettside.

- En slik registrering vil ha betydning for koronasertifikat, og det har også betydning for fremtidig vaksinasjon, sier kommuneoverlege John David Johannessen. Han understreker også at for andre grupper er det fortsatt slik at det skal tas en bekreftende PCR-test.

Du registrerer resultatet av din hjemmetest her: Selvregistrering av koronatester og nærkontakter

en mann holder frem en positiv hurtigtest
BILDE: Har du fått positiv hjemmetest, gå inn å registrer svaret.