16. mai er det satt av tid for massetesting av russ på Sundland. Russen oppsøkte selv kommunen med ønske om et slikt tilbud.

Det var russen selv som oppsøkte testpersonellet som massetestet på Drammen vgs sist uke. De ytret sitt ønske om å gjennomføre massetesting 16. mai.

Og slik blir det.

Søndag mellom klokken 10.00-16.00 kan russ komme og ta en drop-in hurtigtest ved teststasjonen på Sundland. I tillegg jobbes det nå med å tilrettelegge for at russen kan få testet seg annenhver dag i russetiden, i samsvar med de siste oppdaterte rådene fra regjeringen.

- Vi mener det er viktig å tilby russen et slik tilbud. Vi unner selvsagt russen en fin russetid, men det er jo ikke tiden for å møtes mange eller glemme pandemien. At russen selv ønsker å bli testet for å sikre en trygg russetid, synes vi er veldig bra, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Han synes det er flott at russen tar ansvar og viser at de forstår alvoret i situasjonen vi er i.

- Russen ønsker å være sammen på en trygg måte. De viser stor respekt for situasjonen vi er i. Dette tilbudet er en fin måte å vise russen respekt tilbake, sier Liv Mikkelborg, avdelingsleder for prøvetaking ved Drammen Legevakt.