Drammen kommune er blitt varslet om en positiv koronaprøve som etter all sannsynlighet er av omikronvarianten.

Smittevernoverlege Einar Sagberg utenfor Drammenshallen. BILDE: Smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune mener det er en nokså sikker smittevei for det første tilfellet med omikronvarianten i Drammen.

Det er slått fast at den positive prøven ikke er av deltavarianten som har vært dominerende i lengre tid. Smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune mener derfor det er så godt som sikkert at det er omikronvarianten som kan påvises i prøven.

- Det vil ta noe tid før helgenomsekvenseringen er gjennomført og vi med sikkerhet kan si at det er snakk om omikronvarianten i dette tilfellet. Men ettersom deltavarianten er utelukket, tyder alt på at det er omikronvarianten vi nå har fått påvist også i Drammen, sier Sagberg.

Ifølge smittevernoverlegen kan dette smittetilfellet spores til smitteutbruddet i Oslo.

- Vi har en svært sannsynlig smittevei i dette tilfellet. Dette gjør det lettere å drive smittesporing, men erfaringen fra da deltavarianten kom tidligere i år, er at det i løpet av ganske kort tid blir krevende å spore opp en sikker smittevei. Fra andre steder har vi sett at omikronvarianten virker til å være betydelig mer smittsom enn de tidligere variantene, men det er så langt heldigvis ikke rapportert at den gir mer alvorlig sykdom, sier Sagberg.