Setter rekordmange vaksiner

Denne uken er det planlagt å sette 4300 vaksiner i Drammen kommune. Det er rekord! Se hvordan du kan følge vaksineutviklingen i kommunen.

Høy vaksineaktivitet og at flere blir fullvaksinert er med på å bringe oss nærmere målet om et åpent og normalt samfunn.

– Vi forventer at vi får mye vaksiner i ukene som kommer, og denne uken skal det settes 4300 vaksiner. Det er rekord på én uke i Drammen kommune, sier kommuneoverlege John David Johannessen

Med et smil legger han til:

– Det er lite som gjør at vi blir glade når det gjelder korona, men vaksiner blir vi glade av!

2800 får denne uka sin første dose med vaksine og 1500 blir fullvaksinert i løpet av uka. Denne uka er det vaksinering i Drammenshallen onsdag, torsdag og fredag, i samfunnshuset i Mjøndalen tirsdag og torsdag og i Ebbestadhallen i Svelvik på tirsdag.

Det er gruppe fire som i disse dager vaksineres, det er innbyggere i Drammen i aldergruppen 65–74 år, og de med alvorlig underliggende sykdom i alder 16–64 år.

Kommunen inviterer inn aldersvis fra 74 år, 73 år også videre nedover. I tillegg er/blir de med underliggende sykdommer invitert.

– Det er viktig at innbyggere som mottar SMS følger lenken og sier fra om de vil ha vaksine eller ikke. For de som synes det er vanskelig å gjøre dette elektronisk ring oss på 32 04 44 44. Det er viktig om folk svarer relativt raskt på SMS-en de får.

– Dersom du ikke ønsker vaksine, må det også registreres, sier Kristina Vejlgaard, koordinator for vaksineringen i Drammen.

Slik kan du følge utviklingen i kommunen

Her kan du følge med på hvor mange som er smittet, testet og vaksinert i Drammen kommune. Dashbordet blir oppdatert én gang i døgnet i ukedagene. Denne tjenesten har kommunen utviklet over tid og vaksinestatus er en av de siste tjenestene som er lagt til.  

Dashbord over vaksine, testing og smittede i Drammen kommune.
BILDE: Her kan du følge status på vaksine, smittede og antall tester som er utført.