Fra og med onsdag 3. februar er ikke Drammen kommune lenger omfattet av de ekstraordinære nasjonale tiltakene som ble innført i forbindelse med smitteutbruddet i Nordre Follo kommune. Da er det de ordinære nasjonale tiltakene og den lokale forskriften som regulerer smitteverntiltakene i kommunen.

Etter at regjeringen iverksatte flere inngripende tiltak med virkning fra natt til mandag i forrige uke måtte blant annet en rekke butikker ved kjøpesentrene og varehusene stenge. Når Drammen kommune ikke lenger omfattes av de ekstraordinære tiltakene nasjonalt, kan kjøpesentrene og varehusene i utgangspunktet åpne som normalt igjen onsdag morgen.

Rådmannen har lagt fram sitt forslag til revidert forskrift som behandles i formannskapet tirsdag ettermiddag. Der ligger det ikke forslag om noen begrensninger på driften av butikkene ved kjøpesentrene eller varehusene.

I rådmannens forslag til revidert forskrift åpnes det også for at treningssentrene kan åpnes igjen. Det samme foreslås for museene, svømmehallene, spaanlegg og hotellbasseng. I tillegg foreslås det at fritidstilbud til unge som fritidsklubber og kulturskolen kan gjenåpnes.

Rådmannens forslag til ny lokal forskrift finner du under formannskapets møte 2. februar 2021, sak 0016/21 Lokal forskrift om tiltak mot Covid-19.

Formannskapet behandler forslaget til revidert forskrift, tirsdag ettermiddag. Møtet i formannskapet strømmes direkte på kommunens nettside fra klokken 14.00.

Drammen kommunes nettsider oppdateres etter formannskapets møte med forskriften som vedtas og tiltakene som gjelder den kommende tiden.