Det er påvist et tilfelle av den sørafrikanske virusmutasjonen i Svelvik. Smittetilfellet er knyttet til Svelvik sykehjem, og både beboere, pårørende og ansatte er orientert om virustilfellet.

- Det ble for litt over en uke siden påvist koronasmitte hos en ansatt. Smittekilden ble vurdert å være utenlandsreise, og dermed er det blitt gjort undersøkelser for å avdekke hvilken variant av viruset er der. Sekvensering hos Folkehelseinstituttet har påvist at det er den sørafrikanske virusvarianten det er snakk om, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune.

Han anser situasjonen som oversiktlig og under kontroll. Det er god kontroll på nærkontakter på sykehjemmet, og systematisk testing av ansatte og beboere gjøres i tråd med rutine.

I den første testrunden var det ingen av nærkontaktene som testet positivt. Andre testrunde er gjennomført, og alle beboerne har testet negativt på dag sju etter siste smitteeksponering. I tillegg har alle ansatte i karantene testet negativt. Testresultatet for noen ansatte som ikke regnes som nærkontakter, ikke rapportert tilbake til Drammen kommune ennå.