For å begrense smitte blant ungdom innføres det regelmessig testing av elever ved ungdomsskoler og videregående skoler i Drammen kommune. Testingen vil foregå som selvtest hjemme.

Antallet koronasmittede har økt jevnt både nasjonalt og lokalt i Drammen. Smitten øker særlig blant barn, ungdom og unge voksne.

– De store videregående skolene var sentrale i starten av utbruddene i bølge to og tre, og det begynner å komme tilfeller i tilknytning til skolene nå. Siden det er behov for å ha smitten under kontroll inntil vi får vaksinert flest mulig, innfører vi nå jevnlig test av elevene, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

I tillegg til elevene ved videregående, skal også ungdomsskoleelevene nå testes regelmessig.

Testsettene deles ut på skolen og skal fortrinnsvis gjennomføres hver torsdag og søndag. Testen skal tas med en testpensel fra fremre del av nesen.

Her kan du se en film om hvordan du utfører en selvtest.

– Det er frivillig å teste seg, men for at dette skal bli effektivt er vi avhengig av at flest mulig deltar. Vi ber derfor alle om å gjennomføre testingen. Foreløpig ønsker vi at alle deltar selv om de er vaksinert, men dette kan det komme endringer på. De som har hatt covid-19 i løpet av de siste tre månedene skal ikke delta i testingen, fortsetter Sagberg.

Elever som får en positiv test hjemme må isolere seg fra andre og ringe testtelefonen i hjemkommunen for å bestille deg en vanlig test.

Testing på Drammen vgs.
BILDE: I vår var det hurtigtesting av elever ved både ungdomsskoler og videregående skole i Drammen. Nå skal testen utføres hjemme.