Første arbeidsdag etter juleferien nærmer seg for de fleste. Nå ber smittevernoverlege Einar Sagberg om at alle som har lette luftveissymptomer, tester seg for koronavirus før man møter kollegene igjen.

Smittevernoverlege Einar Sagberg er fotografert i forbindelse med en orientering om koronapandemien i Drammen kommune.
BILDE: Smittevernoverlege Einar Sagberg ber oss om å teste oss for koronavirus før vi møter kollegene igjen dersom vi har luftveissymptomer eller er nærkontakter av noen som har fått påvist koronasmitte.

- Mange fortsetter nok på hjemmekontor, men det er også mange som skal tilbake på jobben og møte kolleger igjen. Vi vet at det er mange som har deltatt i selskaper sammen med personer de ikke bor sammen med. Dette er selskaper hvor det kan ha blitt overført smitte. Og denne smitten vil vi ikke ha spredt på arbeidsplassene, sier Einar Sagberg.

- Ta vare på kollegene dine

Både smittevernoverlegen og nasjonale helsemyndigheter har tidligere gitt uttrykk for at vi må forvente en viss økning i smittetrykket etter jule- og nyttårsfeiringen. Men samtidig er det et klart mål om at denne smitteøkningen blir så liten som mulig.

For å få best mulig kontroll på det reelle smittetrykket i samfunnet, er det viktig at alle som har luftveissymptomer eller har vært nærkontakter av smittede, bestiller tid til testing.

- Alle som kjenner noen form for luftveissymptomer i dag, i morgen eller på søndag, må bestille tid til en koronatest. Testen er gratis, den er raskt unnagjort, og svaret kommer som regel neste dag. Det er viktig at vi unngår en større smittespredning når vi er tilbake på jobb etter nyttår. På samme måte som vi har tatt ansvar og vært forsiktige overfor venner og familie i jula, må vi være forsiktige overfor kolleger når vi er tilbake på jobb. Så ta vare på kollegene dine ved å teste deg for koronaviruset selv om luftveissymptomene er svake, sier smittevernoverlegen.

Dersom du tester positivt for koronavirus, ringes du opp av kommunens smittesporingsteam. Dersom testen er negativ, blir du ikke kontaktet av smittesporingsteamet, men du finner svaret på testen på helsenorge.no én til fem dager etter at du tok testen.

Mer informasjon om testing og svar på testen finner du her: Smitte og testing

Gratis test kan bestilles på kommunens nettside

Dersom du har behov for å få tatt en koronatest, kan du bestille tid for testing på Drammen kommunes nettsider eller ved å ringe 32 04 60 00. Telefonen er betjent både fredag 1. januar, lørdag 2. januar og søndag 3. januar mellom klokken 10.00 og 17.00. Fra og med mandag 4. januar utvides åpningstidene igjen til mellom klokken 08.00 og 22.00. Testen er gratis for alle innbyggere, og den gjennomføres i Skogliveien 4 på Sundland. Det er skiltet fram til teststasjonen.

Alle som bor i kommunedelen Danvik, Austad og Fjell kan også benytte drop-in-teststasjonen på Fjell. Den er åpen mandager, onsdager og fredager mellom klokken 13.30 og 17.00.