Regjeringen stanser alle direkteflygninger fra Storbritannia med umiddelbar virkning. Helsedirektoratet minner om karantenereglene på ti døgn og oppfordrer alle som har vært i Storbritannia de siste 14 dagene til å teste seg for koronaviruset.

For å hindre spredning av den nye virusvarianten som er oppdaget i Storbritannia, stanser altså regjeringen innreise til Norge.

– Vi må sikre at virusvarianten som er påvist i Storbritannia i minst mulig grad sprer seg til Norge. Derfor stanser vi nå direkteflygninger fra Storbritannia og strammer inn tiltak for reisende fra dette området. Dette er i tråd med råd vi har fått fra Helsedirektoratet, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Tiltaket gjelder i første omgang i to døgn, men kan bli forlenget.

Det er anslått at den nye virusvarianten kan være 70 prosent mer smittsom enn den opprinnelige virusvarianten. Viruset ser ikke ut til å gi mer alvorlig sykdom.

I tillegg til at vanlige karantenebestemmelser, har det kommet en sterk oppfordring til alle som har kommet tilbake fra Storbritannia i løpet av de siste 14 dagens om å teste seg.

- Det er viktig at alle de innbyggerne i Drammen kommune som har kommet fra Storbritannia de siste 14 dagene tester seg for koronavirus, sier Madli Indseth, leder av smittevernrådet i Drammen kommune.

- Når du bestiller en koronatest, så oppgi at du har oppholdt deg i Storbritannia, tilføyer hun.

Her kan du bestille koronatest.

Ellers kan du ringe 32 04 60 00 for å bestille koronatesting (mandag-søndag kl 08.00-22.00).

MAdli Indseth fra spørsmål og svar-runde på rådhuset.
BILDE: Madli Indseth, leder av smittevernrådet, oppfordrer alle som har vært i Storbritannia de siste 14 dagene om å teste seg for korona.