Norske studenter som studerer, skal studere, eller skal på utveksling i utlandet tilbys begge vaksinedosene før de reiser fra Norge. Folkehelseinstituttet anbefaler at utenlandsstudenter skal prioriteres og fullvaksineres før de reiser.

person i smitttevernutstyr setter vaksine på ung dame med kort hår.
BILDE: Studerer du i utlandet og ikke er vaksinert, ta kontakt med vaksinetelefonen.

Folkeregistrert i Drammen

For å få begge vaksinedosene, må du må være folkeregistrert i Drammen kommune, være over 18 år og har gyldig dokumentasjon på at du studerer utenlands. Denne informasjonen må du vise frem når du møter opp til vaksinering.

Gjelder dette deg, ring vaksinetelefonen på nummer 32 04 44 44 og avtal time for vaksinasjon.

All vaksinering foregår i Drammenshallen.

– Dette er noe nasjonale helsemyndigheter har valgt å prioritere, for å gi trygghet for studentene som fram til nå ikke har visst om de ville rekke både vaksinering og studiestart, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Målet er at utenlandsstudentene skal være fullvaksinert før de reiser.