Flere enn først antatt kan få korona-vaksine av tildelingen Drammen kommune fikk for uke 2 og 3. Det er et større antall vaksinedoser på vei i uke 4. Denne uken starter også vaksinering av helsepersonell.

Helsepersonell
BILDE: Flere enn forventet kan bli vaksinert i uke 2 og 3. Helsepersonell står klare til å sette vaksinen.

I beskrivelsen som Folkehelseinstituttet gir om vaksinering mot korona sier de at det vil kunne tas ut minimum fem doser av hvert hetteglass.

Det viser seg at i de fleste tilfeller får helsepersonell seks doser ut av hvert hetteglass. Det betyr i beste fall at 47 personer ekstra kan få vaksine fra vaksinetildelingen for uke 2. I uke tre blir det 37 ekstra doser om alt går etter planen.

– Så langt har vi fått ut seks vaksinedoser pr. glass, sier Anette Solvang, avdelingsleder ved smittevernkontoret.

Helsepersonell står høyt på listen over de som skal få vaksine tidlig.

– Denne uken starter vi også vaksinering av helsepersonell, fortsetter avdelingslederen.

Vaksinering av sykehjemsbeboere

Alle sykehjemsbeboere som har sagt ja til vaksine vil være ferdig vaksinert med dose én i løpet av uken.

Sentrale myndigheter har bestemt at det ikke skal gis vaksine ved institusjoner som har en smittesituasjon. Personer som bor ved institusjoner som er i karantene vil få tilbud om vaksine når de er ute fra karantenen.

–  Så snart beboere på Fjell bo og servicesenter er ute av karantene vil de bli tilbudt vaksine. Per nå er det ikke flere sykehjem som har fått utsatt oppstart med vaksinering på grunn av smittesituasjon, avslutter Anette Solvang, avdelingsleder ved smittevernkontoret.

På Folkehelseinstituttets sider får vi opplyst at Drammen kommune får tildelt 138 hetteglass koronavaksine i uke 4. Med erfaringen vi har nå betyr det at vi kan sette 828 doser.

Runde to

Hver person som mottar vaksine skal få to doser. Dose to settes etter minimum 21 dager.