Vaksinasjonsviljen i Drammen er stor, men i aldersgruppen 18-44 år er det kun omtrent 70 prosent som har takket ja til vaksine. Kommunen regner med at flere av disse vil ta vaksinen og oppfordrer derfor alle som ønsker vaksine til å registrere seg på kommunens nettside. Nå går det fort fremover i vaksinekøen.

Dame med munnbind trekker opp covid-19 vaksine.
BILDE: Større partier med vaksine ankommer Drammen i ukene framover.

Denne uken settes det omtrent 5800 vaksiner til Drammen, og over 3000 av disse er førstegangsdoser. I tiden fremover kommer det betydelige doser med vaksiner, så det går stadig raskere fremover i vaksinekøen.

Drammen kommune er en av 24 kommuner som får ekstra vaksinedoser i juni. Om vaksinasjonshastigheten blir som prognosene tilsier vil kommunen ha gitt tilbud om vaksine til alle over 18 år i løpet av midten av juli.

Godt over 90 prosent av befolkningen over 65 år har fått koronavaksine, og i aldersgruppen 45-64 er det er stort ønske få koronavaksine. I aldersgruppen 18-44 år går det litt tregere. Så langt har kun ca. 70 prosent takket ja til vaksine, men kommunen regner med flere vil ha vaksinen.

Kommuneoverlege John David Johannessen oppfordrer de som ikke har registrert seg til å gå inn å gjøre det, uansett om man ønsker vaksine eller ikke. På den måten får kommunen bedre oversikt over hvem som faktisk vil ta vaksine.

- Nå kommer det mange vaksiner, så det kan bli din tur raskere enn du tror, sier John David Johannessen.

Det er altså ingen grunn til å vente med å registrere seg. Du vil få vaksine når det blir din tur og du kan planlegge sommeren på en bedre måte.

- Det er gledelig å se at vaksineringen nå får litt fart på seg, og at mange ønsker vaksinen. Men hvis du altså ikke har registrert deg, så gjør det med en gang, sier vaksinekoordinator Kristina Vejlgaard.

Vejlgaard forteller videre at kommunen vil tilstrebe å legge ut timer til vaksinasjon så fort de får vite hvor mange vaksinedoser som blir levert i ukene framover. På den måten kan innbyggerne så tidlig som mulig planlegge for sommeren.