Søndag åpnes dørene til årets Kunst rett vest. Årets fellesutstilling er på Gilhuus går i Lier- Nylig ble det bestemt at Drammen kommune huser neste års fellesutstilling.

bildecollage fra kunst rett vest
BILDE: 105 kunstnere deltar på årets utstilling.

Søndag 12. september åpner den store regionale kunstfestivalen Kunst rett vest for 15. år på rad. Tradisjonen tro ambulerer fellesutstillingen. I år er fellesutstillingen å finne på Store Gilhuus gård ved Lierstranda. Lier kommune er for første gang vertskommune for arrangementet og har satt kunst som utviklingskraft i stedsutvikling på agendaen for årets arrangement og for den kommende byutviklingen Fjordbyen Lier og Drammen.

Neste år er Drammen kommune vertskap for fellesutstillingen. Ustillingen vil finne sted på Fossekleiva på Berger. Drammens ordfører Monica Myrvold Berg overtar dermed stafettpinnen fra Gunn Cecilie Ringdal.

- Kunst rett vest er en årlig kunstrunde hvor juryerte billedkunstnere og kunsthåndverkere inviterer publikum til sine atelierer og verksteder. Dette er Norges største regionale satsning på billedkunst og kunsthåndverk, og dermed en svært viktig arena for kunstnere i vår region. Dette er noe vi ser frem til, sier ordfører Monica Myrvold Berg.

Kunst rett vest 2021

I år er det 105 juryerte kunstnere som deltar med hvert sitt verk på fellesutstillingen 12.–26 september. I tillegg holder kunstnerne sine atelierer og verksteder åpne for publikum helgene 18.–19. og 25.–26. september. Oversikt med karthenvisninger m.v. finnes på

Fellesutstillingen vises på Gilhus gård ved Lierstranda. Kunstnerne holder åpne atelierer helgene 18.–19 og 25.-26. september.

Her kan du se årets deltagere – ordnet alfabetisk, etter kommune eller teknikk. Du finner også karthenvisninger til alle kunstnernes atelierer og verksteder til høsten.

To åpninger

Grunnet Covid-19 arrangeres det to åpninger søndag 12. september, kl 12.00 og kl 15.00, med inntil 200 gjester på hver av åpningene. Åpningene er gratis, men det kreves forhåndspåmelding.

For å kunne spre publikum utover utstillingsperioden arrangerer vi omvisninger på lørdager, familiedager på søndagene med ulike aktiviteter og holder langåpent på torsdager. Program og link til påmeldingene finner du på kunstrettvest.no.

- Nils Bech står for det kunstneriske innslaget på åpningene. Kunst rett vest-priser overrekkes. Liers ordfører Gunn Cecilie Ringdal åpner utstillingen og Torgeir Finnerud daglig leder ved Eidos Eiendomsutvikling sier noen ord om planer for Fjordbyen. Vi serverer lokal eplemost og satser på den gode stemningen som alltid preger våre åpninger, sier leder for Kunst rett vest Lena Hansson.

Kunst rett vest

Målet med Kunst rett vest

• Å styrke og vise mangfoldet av det profesjonelle kunstlivet i regionen
  • Å gjøre visuell kunst tilgjengelig for et bredt publikum, gjennom felles markedsføring av arrangementet
  • Med Kunst rett vest ønsker man å skape en tradisjon for kunstnere og publikum i regionen.

Samarbeidet omfatter kommunene Asker, Bærum, Drammen, Lier, Modum, Ringerike og Sigdal,  samt Viken fylkeskommune, og er er skapt av kommunene selv som et frivillig, politisk og strategisk samarbeidsallianse. Samarbeidet baseres på en felles forståelse av sentrale utfordringer og muligheter. Lederskapet går på omgang, og for tiden er det Bærum kommunes ordfører som leder samarbeidsalliansen.