Bygninger som vanligvis er i full drift og fulle av folk på denne tiden av året, står i disse dager mer eller mindre tomme. Drammen Eiendom bruker tiden til å utføre vedlikehold og ombygginger der det er mulig.

Kollage av bygg i Drammen kommune
BILDE: Vedlikehold av mange bygg blir framskyndet.

– Drammen Eiendom har et stort vedlikeholdsbudsjett og vil benytter muligheten til å jobbe på steder det vanligvis kan være vanskelig å komme til i en normalsituasjon, sier Gjermund Riise Brekke, daglig leder i Drammen Eiendom KF.

Det fleste kommunale bygg er koronastengt, og det er derfor lettere å utføre vedlikeholdsoppdrag og ombygginger på dagtid. Prosjekter som var tenkt gjennomført i sommerferien, når barnehager og skoler er steng, er forsert. Snekre, malere og andre håndverkere snur seg rundt og setter i gang på kort varsel.

– Dette blir en vinn-vinn-situasjon, fortsetter Brekke.

Det er tre vedlikeholdsingeniører i Vedlikehold og miljø i Drammen Eiendom. Sammen jobber de nå med en større anbudsjobb. Det er en rammeavtale om malerarbeider i 45 kommunale bygg som er under sluttføring, samt omprioriteringer av jobber som var planlagt til sommeren.

– Jeg har booket fire jobber før lunsj i dag, sier vedlikeholdsingeniør Ole Jørgen Andersen. Han forteller at videomøter og hjemmekontor har blitt hverdagen.

Gled dere

Steinberg barnehage
BILDE: Steinberg barnehage får skiftet råtne bord i kledningen, mens barna har hjemmebarnehage.
  • Korridorer og fellesarealer på Eknes skole i Krokstadelva har fått en ansiktsløfting. Ved Rødskog skole på Gulskogen blir taket ned til sløyden utbedret. Elever og lærere ved disse to skolene har noe ekstra å glede seg til når dørene åpnes igjen.
  • Nye gulv i første- og andre etasje på Solhaugen barnehage er også en realitet, og noe å glede seg til når alt vender tilbake til normalen.
  • Steinberg barnehage får skiftet ut bord på den utvendige kledningen.
  • Knutepunktet ved det tidligere rådhuset i Mjøndalen er under ombygging. I første etasje er det møterom og nye knutepunktfasiliteter som er under oppføring. Dette er en større jobb og den vil ikke bli ferdig før i midten av juni.
  • På Drammensbadet består gulvene stort sett av fliser og der er det også nødvendig med en vedlikeholdsjobb. Nå får flisleggeren jobbe i fred. Badegjestene kommer ikke tilbake før stengeforbudet er opphevet.

De to andre vedlikeholdsingeniørene i Drammen Eiendom kan også melde om påbegynte vedlikeholdsoppdrag, og at planen framover blir til glede for veldig mange drammensere.

Jobber på en ny måte

Alle som jobber med å planlegge vedlikehold jobber nå fra hjemmekontor.

– Tatt i betraktning at vi er vant med å se hverandre hver dag så synes jeg vi har blitt gode på elektronisk samhandling, avslutter daglig leder i Drammen Eiendom.