Bikkjestykket med lekeplass og treningspark

Takket være Friluftsløftet Strømsø blir det nå opparbeidet både lekeplass og treningsplass på Bikkjestykket, på begge sider av jernbanelinja. Begge plassene blir klare til bruk i desember.

I Friluftsløftet 2018 Strømsø kom det ønske fra beboerne på Strømsø om en leke- og treningsplass på Bikkjestykket. Forslaget ble lagt ut til avstemning og fikk henholdsvis 45 prosent og 50 prosent av stemmene. Dette er bakgrunnen for tiltakene på Bikkjestykket.

Bikkjestykket aktivitetspark
BILDE: I disse dager gjøres det klart til å legge gummibelegg under treningsapparater og klatrevegg i treningsplassen på Bikkjestykket, Marienlyst. Alle foto: Birgitte Simensen Berg

På Drammen kommunes nettsider kan man lese mer om Friluftsløftet 2018.

Bygging av treningsparken startet i uke 46 og er planlagt å være ferdig i uke 49. Bygging av lekeplassen har oppstart i uke 48 og er planlagt ferdigstillelse i uke 51.

Bikkjestykket lekeplass opparbeides
BILDE: Små hus er kommet under tak. I midten av desember vil lekeplassen på Bikkjestykket være klar til bruk for alle barn i området på Austad. Lekeplassen får et fint grøntområde rundt seg.

Lekeplassen

Lekeplassen består av et leketårn og fallunderlaget vil i hovedsak være kunstgress med plasstøpt gummi i slitesonene. Det vil også bli montert noen enkle sitteellementer i nærheten av lekeapparatet, slik at det blir mulighet til opphold rundt lekeplassen.

Arbeidene med lekeplassen er noe forsinket på grunn av at ansatte i korona-karantene.

Lekeplassen ligger i fin gangavstand både for Bikkjestykket, Danvik, Strømsø og Marienlyst barnehager, samt Danvik skole.

Bikkjestykket treningsplass
BILDE: Treningsapparatene er på plassen, og nå gjøres grunnen klar til et mykt gummiunderlag. Snart er anlegget klart til å tas i bruk for å teste styrke og kondisjon.

Treningsplassen

Treningsplassen består av funksjonelle treningsapparat med fallunderlag av plasstøpt gummi. I tillegg settes det opp en buldrevegg: en lav klatrevegg, hvor det ikke er nødvendig med sikringsutstyr.

Apparatene er tilpasset alle treningsnivåer og intensiteten kan man selv bestemme ved å justere kroppsposisjonen for å legge til mer eller mindre motstand eller velge en lett/medium /tung vekt. Ett av målene er at treningsparken skal motivere flere mennesker til å være aktive.

Treningsplass ligger et lite steinkast fra både Marienlyst skole og Strømsø barnehage.

Opparbeidelse og montering av utstyr på begge plassene er til sammen i overkant av én million kroner.