Meld deg på kurs for å bli frivillig instruktør

Har du lyst til å gjøre noe meningsfylt, sosialt og samtidig trene? Da kan du melde deg som frivillig instruktør og få opplæring til å lede treningsgrupper for seniorer i Drammen kommune.

Eldre som trener og strekker hendene i været
BILDE: Drammen kommune trenger flere frivillige instruktører til de populære treningsgruppene for senior. Gruppene trener på ulike steder i hele kommunen.

Virksomhet aktivitet og rehabilitering i Drammen kommune tilbyr ulike type treningsgrupper for godt voksne. «Sterk og stødig» er for hjemmeboende eldre med begynnende ustøhet, som klarer seg uten hjelpemidler innendørs og fortsatt klarer seg i eget hjem, uten særlig bistand.

Gruppene ledes av frivillige instruktører som er utdannet på kurs, ledet av fysioterapeuter i Drammen kommune. Treningen består av forskningsbaserte øvelser som er utarbeidet av NTNU og Trondheim kommune i samarbeid med Pensjonistforbundet.

Meld deg på kurs

Kommunen inviterer frivillige på nytt kurs nå før jul. Ved å fullføre kurset blir man sertifisert som Sterk og stødig-instruktør og kan lede treningsgrupper. Kurset holdes i Evjegata 13 i Mjøndalen 28. og 29. november, samt 6. desember fra klokka 09.00 til 15.00. Man må kunne delta alle tre datoer.

• Spørsmål om påmelding rettes til Maren L. Johansen: Telefon 95464977 eller e-post sterkogstodig@drammen.kommune.no.

Populært

Treningsgruppene i Drammen kommune er et populært gratistilbud og mange ønsker å delta. Derfor er det behov for at flere melder seg som frivillige instruktører.

– Det å være instruktør er en vinn-vinn-situasjon. Du gjør noe meningsfylt ved å gjøre noe nyttig for andre, samtidig som du selv kan holde deg i form, sier Eilin Ekeland, virksomhetsleder for Aktivitet og rehabilitering.

De som er frivillige instruktører får god opplæring, og man trenger ikke å være i spesielt god form fra før. Gruppetimene foregår i ulike lokaler i hele kommunen, stort sett én gang i uka. Treningen varer i én time.

Seniorer som:

• Begynner å bli litt ustø
  • Går uten hjelpemidler innendørs
  • Kommer seg til og fra tilbudet på egenhånd

Vil du bli frivillig treningsinstruktør?

Drammen kommune holder jevnlig kurs for nye instruktører. Du trenger ikke å ha fagbakgrunn for å være frivillig. Lurer du på om dette kunne være noe for deg, ta kontakt for mer informasjon: