Bli med på frivilligbørs

Trenger du lokaler, noen som kan holde foredrag eller underholde på et arrangement? Eller ønsker du å dele din kompetanse, gi praktisk hjelp eller låne bort utstyr? 23. november er det klart for frivilligbørs i Mjøndalen samfunnshus.

Frivilligbørs er en møteplass der bedrifter, frivillige organisasjoner og offentlige virksomheter kan utveksle ønsker og ideer til samarbeid. Dette resulterer i konkrete avtaler om samarbeid, utvidet nettverk og nye muligheter. Her er det kun kreativiteten som setter grenser.
Det er de fem frivilligsentralene i Drammen som står for arrangementet. Målet er at dette skal være et årlig arrangement i Drammen kommune, og håpet er at man skal se nytten av å komme igjen år etter år.

Du kan melde deg på frivilligbørs ved å klikke her.

Fire damer med svarte  bowler-hatter står ved siden av hverandre på en linje
BILDE: Marit Hjallen Leknes (Mjøndalen frivilligsentral) (f.v), Tina Fagerhus Brodal (Danvik- Fjell frivilligsentral), Irene Sand Sørsdahl (Drammen frivilligsentral) og Marian Thorbjørnsen Eldstad (Konnerud frivilligsentral). Heidi Smedsrud Hansen fra Svelvik hadde ikke anledning til å bli med på bildet. Kvintetten står klare for å jobbe i samfunnshuset i Mjøndalen 23. november.

Frivilligbørs handler om å dele

På frivilligbørs utveksles tjenester uten at penger er involvert. Gode forbindelser, kloke hoder, husrom, festligheter, nyttige never, varme hjerter og ting og tang er de syv kategoriene du kan finne eller tilby ressurser. Man tilbyr noe, og får noe annet igjen.

I 2014 arrangerte Svelvik kommune frivilligbørs som nummer to i landet. De har deretter fortsatt med årlige frivilligbørser, med unntak av under pandemien. I Drammen kommune ble det arrangert for første gang i 2017 og suksessen ble fulgt opp i 2018 og 2019. Grunnet pandemien har det også her vært et opphold på to år.

Nå er det endelig klart for å fylle opp samfunnshuset i Mjøndalen, med engasjerte mennesker som ønsker å bidra til bedre samarbeid på tvers av arbeidsområder og tjenester.

En frivilligbørsplakat fra Folkeakademiet løftes i været på Union scene.
BILDE: Plakater skal lages, tjenester skal byttes. Det er klart for frivilligbørs igjen.

Plass til flere

Kvelden starter med serving av mat, før det blir plakatverksted. På plakatverkstedet lager man en kort og lettfattelig fremstilling av hvem man er og hva man kan tilby og/eller ønsker seg. Klokken 17.30 ringer ordfører børsen i gang, og da er det bare å jakte etter mulige samarbeidspartnere.

Alle avtaler som inngås undertegnes av begge parter og registreres av notaren i et eget register over avtaler. Deretter er det opp til partene å følge opp avtalene de har gjort den kommende tiden.

Det er fortsatt plass til flere på årets frivilligbørs. Arrangørene håper at så mange som mulig benytter muligheten til å lage gode avtaler på vegne av sin organisasjon, tjeneste eller bedrift.

50-60 mennesker på Union scene med plakater som  ser opp til galleriet.
BILDE: I 2018 var frivilligbørs på Union scene. Årets utgaven blir i Mjøndalen samfunnshus.