Koronaviruset har nå blitt påvist i Norge.

Gå til Folkehelseinstituttets nettsider for fakta om koronaviruset

Kommunen følger de nasjonale rådene

Folkehelseinstituttet (FHI) leder det nasjonalt faglige arbeidet knyttet til smittsomme sykdommer. Kommuneoverlegene/smittevernoverlegene både i Drammen og i alle norske kommuner holdes løpende oppdatert av FHI om situasjonen vedrørende viruset og vil ved behov igangsette tiltak i den enkelte kommune basert på sentrale råd fra FHI.

Kommunen følger rådene fra nasjonale myndigheter. Kommunens smittevernoverlege holder legevakt og alle fastlegene oppdatert om de nasjonale rådene.

En egen beredskapsplan for såkalte pandemier er en del av kommunens helseberedskapsplan (verdensomspennende epidemier).

Dette kan du som innbygger gjøre

Gode rutiner i hverdagen begrenser spredning av alle typer smittsomme virussykdommer, og følgende generelle råd anbefales:

• God håndhygiene – vaske hender ofte. Hånddesinfeksjon med alkoholholdige midler er et godt alternativ når håndvask ikke er mulig.
  • Hoste/nyse i papirtørkle eller venstre albue.
  • Begrense sosial kontakt mest mulig. Holde avstand.

Informasjonsvideo fra Helsedirektoratet