Mandag 2. mars sendte kommunen informasjon til alle foreldre med barn i barnehage og skole i Drammen kommune med råd om hvordan de bør forholde seg ved mistanke om at de eller barnet kan være smittet med COVID-19/koronaviruset:

Har du mistanke om at du eller barnet ditt kan være smittet med koronavirus?

Har du vært i et område med pågående spredning av koronavirus og barnet innen 14 dager etter hjemkomst har minst 1 av 3 følgende symptomer: feber, kortpustethet eller hoste, hold da barnet ditt hjemme fra skolen/barnehagen,  ta kontakt med fastlegen din per telefon for å avklare om dere skal testes. Er ikke fastlegen tilgjengelig, kontakt legevakten.

Eventuell testing av koronavirus foregår i hjemmet ved at helsepersonell kommer hjem til dere.

Områder med pågående spredning av koronavirus er Kina, Hong Kong, Singapore, Japan, Iran, Sør-Korea og regionene Lombardia, Piemonte, Emilia-Romagna og Veneto i Italia. Listen er oppdatert per 1. mars men kan endres fortløpende, se www.fhi.no, for til enhver tid oppdatert informasjon om hvilke områder som har pågående spredning.

Forebygging av smitte

Årets influensautbrudd pågår fortsatt. Både for å forebygge smitte med koronavirus, influensavirus og andre infeksjonssykdommer er det viktig med regelmessig god håndvask med såpe og varmt vann, og å hoste i ett rent papirhåndkle eller albuekroken. Det er også viktig at barna ikke deler vannflasker.

Nasjonal informasjonstelefon om koronavirus: 815 55 015.

Les mer informasjon fra kommunen om koronaviruset: