De nominerte til Triztan Vindtorn poesipris

Triztan Vindtorn poesipris deles i år ut for ellevte gang! De nominerte til årets pris er Torild Wardenær, Gunnar Wærness og Øyvind Rimbereid. Torsdag 23. mars blir det gratis festforestilling på Drammensbiblioteket med offentliggjøring av vinneren.

Årets nominerte

Nytt av året er at juryen nominerer tre poeter.

De nominerte til årets pris er Torild Wardenær, Gunnar Wærness og Øyvind Rimbereid.

Møt de nominerte

De tre nominerte besøker Drammensbiblioteket til samtale om sine forfatterskap på følgende datoer:

  • 8. februar - Torild Wardenær
  • 15. februar - Gunnar Wærness
  • 22. februar - Øyvind Rimbereid

Vinneren kåres 23. mars

Vinneren blir offentliggjort torsdag 23. mars kl. 19.00 på en festforestilling på Drammensbiblioteket.

Det blir musikk, innslag ved Interkultur, overrekkelse av prisen ved Aslak Sira Myhre og samtale med prisvinneren.

Dette er et gratis arrangement som er åpent for alle.

Om prisen

Triztan Vindtorn poesipris deles ut årlig av Drammensbiblioteket i samarbeid med Aschehoug Forlag, Den norske Forfatterforeningen og Viken fylkeskommune. Prisen er på kr 100 000,- og tidligere vinnere er Eldrid Lunden, Tone Hødnebø, Erling Kittelsen, Inger Elisabeth Hansen, Gro Dahle, Stein Mehren, Terje Dragseth, Cecilie Løveid, Øyvind Berg og Pedro Carmona-Alvarez.

Prisen skal gå til en norsk forfatter som har gjort en stor innsats for norsk poesi. Prisen kan også tildeles en forfatter som skriver i andre uttrykksformer enn tradisjonell poesi i bokform, dersom juryen mener at dette har hatt stor betydning for poesiens rolle i Norge. Formålet med prisen er å øke interessen for poesi, og å bidra til at Drammen markerer seg som en kulturby i nasjonal sammenheng.

Årets jury for poesiprisen har bestått av Mette Karlsvik (juryleder), Birgit Hatlehol, Henning Bergsvåg, Hans Kristian Rustad og Carina Beddari.