Mandag kom svaret på prøvene som er tatt på Drammensbadet: Det er påvist bakterien pseudomonas på prøvene som ble tatt fra leker, gulv, sluk og renner til sluk

Drammensbadet stengt på grunn av bakteriefunn
BILDE: Det er påvist bakterien pseudomonas på prøvene fra Drammensbadet, som holder stengt til badeanlegget igjen er bakteriefritt. Foto: Birgitte Simensen Berg

Prøvene ble tatt i forrige uke etter at flere av badegjestene fikk utslett på hender og føtter.

Pseudomonas er en jord- og vannbakterie som finnes i naturen og trives best i fuktige omgivelser. Bakterien kan finnes i infiserte sår og i små mengder i tarmen hos relativt mange mennesker.

Klorvasket hele badet

– Bakterien skal ut før vi inviterer badegjester inn igjen, understreker daglig leder på Drammenbadet, Kristina Vinda, som stengte badet onsdag 10. februar.

Sist fredag fikk Drammensbadet svar på vannprøvene, som var helt fine. Bakterien pseudomonas, som nå er funnet, finnes i mange varianter, og prøvene er sendt til dyrking i et laboratorium. Dette for å finne ut hvilken variant som ble oppdaget på Drammensbadet.

– Vi har nå klorvasket hele badeanlegget og dusjene for å drepe alt av bakterier. Etter vaskinga har vi tatt nye prøver fra stedene, hvor det var påvist bakterier for å se om vi har klart å bli kvitt bakteriefloraen, sier daglig leder Vinda, og legger til at Drammensbadet naturligvis er stengt til prøvene viser at bakteriene er borte. Nye vannprøver er også tatt. 

Ukjent smittekilde

Nye prøvesvar forventes torsdag ettermiddag.

– Vi vet ikke hvordan bakterien kom inn på Drammensbadet, men dette skal vi finne ut av, sier Vinda, som samarbeider tett med smittevernoverlege Einar Sagberg i denne saken.

– Vi håper å løse problemet så raskt som mulig, slik at badegjestene igjen kan føle seg trygge og kose seg på Drammensbadet, sier daglig leder, Kristina Vinda, som hadde åpne dører ei ukes tid før dørene igjen måtte stenges.

Treningssenteret åpner i morgen, tirsdag 16. februar klokka 06.30, men uten tilgang til dusj. Såkalte «tørre garderober» kan brukes.

Les mer på Drammensbadets nettsider.