En ekte julenisse

Juleavslutningen for de folkevalgte i Drammen kommunestyre ble avlyst i år, og det ga noen kroner ekstra. Ordfører Monica Myrvold Berg ønsket å gi pengene til en som gleder barn i en vanskelig førjulstid for mange. Valget falt på Ronny Johnsen i Rett Fram Opplevelser som garanterer at pengene når fram til dem som trenger det aller mest.

– Jula er for barna, og vi ønsket å gi en oppmerksomhet til noen som jobber med barna nå i en førjulstid som vi vet kan vær vanskelig for mange, sa ordfører Monica Myrvold Berg som overrakte en gavesjekk på 20.000 kroner til Ronny Johnsen i Rett Fram Opplevelser i kommunestyresalen på rådhuset i Drammen.

Gavesjekken er undertegnet av alle gruppelederne i kommunestyret.

Ronny Johnsen og Monica Myrvold Berg i kommunestyremøtet
BILDE: En glad Ronny Johnsen sammen med ordfører Monica Myrvold Berg.

- Mange er redde

– Dette er mye penger for oss, og dette kommer veldig godt med, sa Ronny Johnsen som understreket at pengene skal gå til akkurat det som det opprinnelig var tenkt, nemlig mat og drikke i førjulstid.

– Det er veldig mange som har det vanskelig denne jula. Mange er redde, redde for å bli smittet fordi de er alene med små barn og redde for å miste jobbene sine. Mange aleneforeldre har kanskje 20 eller 30 eller 50 prosent jobb, og mange av disse er nå permitterte eller står uten jobb. De sliter med å få endene til å møtes. De er fattige, rett og slett, sier han.

Stor giverglede

Før jul arbeides det derfor hektisk både med å samle inn mat og drikke, men også julegaver. Dette er gaver som gir gis til foreldre som rett og slett ikke har økonomi til å kjøpe inn gaver til barna selv. 22. desember arrangerer derfor Rett Fram Opplevelser en omfattende dugnad for julegavedistribuering, 32 biler med frivillige skal dele ut julegaver på døra til et sted mellom 180 og 200 familier.

– Den gode nyheten er at så mange ønsker å hjelpe til og så mange ønsker å gi. Det gjør meg varm om hjertet, sier han.

– Hvordan blir Ronny Johnsens jul?

–Jeg gleder meg til første juledag. Det er nok først da julefreden senker seg, sier han.

Akkurat som julenissen, altså.